31-10-2017

Groentenjumping is er bij voor de finale van de Club Battle in Gent!

 Voor VLP is er een wedstrijd speciaal voor de  clubs, de VLP Club Battle.    Op 2 selectiewedstrijden komen er 2 dressuurruiters en 2 springruiters als 1 team van een club aan de start. 
Het is niet zo evident om een team te kunnen samen stellen.  De pony's of paarden mogen in het verleden ook nooit hebben deelgenomen aan een nationale wedstrijd. Ook de ruiters mochten enkel op laag niveau hebben deelgenomen aan wedstrijden, of zelfs enkel een recrea-vergunning hebben.  Ondertussen hebben we al wel meer dan 400 leden, en dat ze gemotiveerd zijn!!   
We hebben gepuzzeld, en het is ons gelukt.  

Zo konden we 2 teams afvaardigen voor onze club Groentenjumping.    Vorige zondag gingen ze in Hulsterlo op zoek naar een ticket voor de finale.    Vorig jaar was het net niet, en deze keer hadden Naomi Winkeleer en Jochen Dillen het zich heel zeker extra ter harte genomen. Ze wisten na een eerste deelname wat we er van konden verwachten.

Toevallig dat het allemaal amazones waren die deel uit maakten van onze teams, maar bijzonder fier op alle 8.
Sien vd Zegel, Olivia Goossens, Anissa Ben Hammou en India Melis slaagden er in om een finale ticket te bemachtigen!
We zullen ze graag aan het werk zien op 24/2/18 in Gent!


Een bijzonder eervolle vermelding voor de top 10 plaats van ons andere team: Carol de Ryck, Sarah Goossens, Emma Segers en Lore van Engeland.

Als Club doen onze ruiters het ook uitstekend in de jeugdcup stijlrijden.   Speciaal voor onze leden die deelnemen aan die wedstrijden, hebben we op maandagavond 30 oktober een training gehad voor het stijlrijden.  Nuttige tips hebben we mogen krijgen van Julien De Paepe.

We hopen dat onze ruiters deze tips kunnen toepassen op de halve finale, die plaats vindt op zaterdag 18 november in Oud-Heverlee.  


Voorlopig hebben we enkele ruiters van onze club Groentenjumping die hoog in het klassement staan.  Heel fier op hen!!  

We zullen met onze Club Groentenjumping dan ook graag kaarten kopen voor de Kids dag op Jumping Mechelen, op 26 december.  De dag met o.a. de finale van het stijlrijden, en dat we als supporters klaar staan!