07-06-2009

Na regen komt zonneschijn, letterlijk en figuurlijk!

Het wedstrijdweekend van Vimeiro, dat zal Patrik niet gauw vergeten. Het leek eerst één om héél snel te vergeten, maar het tij keerde dan toch.
Er was niet enkel letterlijk de regen die de spelbreker was, en waarbij dan toch op zaterdagavond de opklaringen kwamen.
Ook de resultaten bleven maar uit. Op zondagmiddag deed Alvaceno nochtans een méér dan verdienstelijke poging in de goed gedoteerde 1.45m proef. Patrik had de balk niet voelen of zien vallen, maar de jury wel.. En zo vielen ze buiten de prijzen.
Eerder op de dag had Gregory Wathelet al voor een Belgische overwinning kunnen zorgen met Willem van het Janshof, dus dat was al heel goed nieuws!
Nochtans wou Patrik ook presteren. Met Ambassador zag het er erg goed uit in de 1.45m proef, tot op de voorlaatste hindernis. Dat was een dubbelsprong. Patrik wou tijd winnen, en draaide achteraf gezien er iets te kort naartoe. Dat werd afgestraft met twee fouten in de dubbelsprong. De concentratie was meteen weg, en ook de laatste hindernis moest er aan geloven.
Op dat moment hoopte Patrik dat hij nooit in Vimeiro geweest was. Maar dat was buiten Withney gerekend!
De Grote Prijs bestond uit 2 omlopen, waar niemand er in slaagde om een foutloze eerste omloop te rijden. Drie combinaties kregen 1 tijdfout in de eerste omloop, waarbij de uiteindelijke winnaar Luis Sabino, die foutloos bleef in de 2e omloop. Patrik en Withney kregen één springfout in de eerste omloop, en hielden ook alles foutloos in de 2e omloop. Zo werden ze 5e in de Grote Prijs van Vimeiro!
En of we tevreden zijn? Absoluut! Ook Patrik is in de wolken, en deze keer zijn het geen regenwolken!

Met dank aan Patrick en Andrea, voor de steun ter plaatse, en de sms-jes en telefoons naar het thuisfront!
http://www.csivimeiro.com