14-06-2009

Roger-Yves Bost houdt de buit in Frankrijk; winnaar 4e manche GCT.

Terwijl Patrik dit weekend aan het werk is in Portugal, houden we ook graag de andere wedstrijden in de gaten.
De 4e manche van de Global Champions tour bvb, die dit weekend plaats vindt in Cannes. Daar werd de buit van 95.000 euro binnen gehaald door Roger-Yves Bost met Ideale de La Loge, en dat zullen ze daar in Cannes graag gezien hebben! Roger-Yves Bost is altijd even sympathiek, en we gunnen hem dit zeker, maar we hadden toch even graag Daniel Deusser op die plek gezien. Hij was 1,5 seconde trager in de 2e omloop, en werd tweede met AD Aboyeur. Hij zal waarschijnlijk ook wel tevreden zijn met deze prestatie en de 57.000 euro, wat een seconde kan maken.. Beste Belg in Cannes was Patrick Mc Entee met Ever Mury Marais op de 7e plaats.

Gisterennamiddag was op de Duitse televisie de 1.50m proef te zien van de driesterrenconcours van Balve. De winst ging naar een Japanse ruiter, Sigitani Taizo. We volgden met aandacht de rit van Alois-Pollman Schweckhorst met Chacco Blue. We hebben nog maar pas een veulen van deze hengst uit een Concerto I- merrie. Het was dan ook fijn te zien dat Chacco Blue een snelle, foutloze barrage reed waarmee hij derde werd.

We kijken ook nog verder naar een andere wedstrijd; in Calgary. Daar is Eric Lamaze aan het werk met Ultra Boy. Ultra Boy is ook bij ons altijd Ultra-voorzichtig geweest. Dat toont hij ook in de 1.40m proeven in Spruce Meadows. Op donderdag kregen ze twee tijdfouten, en werden 6e. Ook op vrijdag ging het mooi foutloos, goed voor de 5e plaats.

En natuurlijk werd er ook gereden in Portugal, in Ponte De Lima. In de 1.45m proef kregen Patrik en Ambassador één fout, maar Alvaceno laat zich momenteel op geen fout betrappen. In de 1.40m proef met barrage liep het allemaal uitstekend, ook in de barrage. Patrik dacht zelfs heel snel te zijn, maar alle ruiters reden de barrage in een verschroeiend tempo.
Dan mogen we toch ons hoedje afdoen voor Gregory Wathelet, die de anderen het nakijken gaf, en zorgde voor een Belgische overwinning.
http://events.scg-nl.nl/2009/cannes/results/results.htm