15-06-2009

Het Portugees avontuur zit er op, volgende week naar Frankrijk.

Het avontuur in Portugal zit er op. Drie weken hebben Alvaceno en Ambassador het beste van zichzelf gegeven, Withney mocht na 2 weken al naar huis.
Het beste resultaat kwam van Withney, met haar 5e plaats in de Grote Prijs van Vimeiro.
Alvaceno heeft absoluut niet onder de verwachtingen gesprongen. De schimmelhengst heeft heel veel ervaring opgedaan, en mocht gisteren zelf aandraven in de Grote Prijs.
Alles zag er goed uit tot aan hindernis 7, en daarna leek de "naft" op, zoals ze wel eens durven zeggen.
Het vergt ook veel energie, en dan komt Alvaceno misschien nog een tikkeltje ervaring en conditie te kort. Ze kregen 3 fouten in de 1.50m proef, maar hij zal tegen het einde van het seizoen deze proeven met meer gemak en vertrouwen kunnen springen.

Ambassador, hij is normaal gezien onze winner, die altijd zorgt voor mooie klassementen. Deze keer was er altijd de pech, ook in de 1.40m proef van gisteren.
Het was een speedproef, waarin hij zeer sterk voor de dag kan komen. Hij twijfelde maar even, 10m voor de bidet, maar ging dan toch vooruit en sprong foutloos over de hindernis. Het werd door de jury wel bestraft met 4 strafpunten, spijtig. Het pluspunt bij Ambassador is wel dat hij echt klaar is voor het seizoen, en dat hij niets last meer heeft van zijn blessures. De pees heeft 3 weken goed stand gehouden, en dan zal hij binnenkort zeker wel dat geluk aan zijn kant mogen hebben. Het seizoen duurt nog lang genoeg!

De paarden zijn onderweg naar huis dankzij de hulp van de chauffeurs Kamiel Michiels en schoonvader Laurent Spits, die ze ook veilig naar Portugal hadden gebracht, bedankt! Volgende week vertrekken we met 4 paarden richting Lons-Le-Saunier.
Waarschijnlijk worden dit Withney, Aster, Catalano en Cyber.
http://www.csipontedelima.com