20-06-2009

Withney, 4e in de 1.50m openingsrubriek tijdens CSI*** Lons-Le-Saunier.

Goed nieuws vanuit Rotterdam; onze Belgen zijn knap 4e geworden! Voor de bondscoach en eigenlijk de hele Belgische jumpingwereld is dit toch een opsteker. Het kan altijd nog iets beter als je 4e bent, maar het is toch al heel goed!

Ook Patrik is met Withney vandaag 4e geworden, maar dan in het Franse Lons-Le-Saunier in de 1.50m openingsrubriek.
Met een foutloze basisomloop stootte ze door naar de barrage. Daarin werd er plankgas gegeven, en kregen ze één fout. Winst was voor de Britse ruiter Guy Williams met het Belgisch gefokt paard Torinto van Middelstede.
Normaal staat er op de snelheid van dat duo geen maat, maar naar het schijnt zouden Patrik en Withney hen in snelheid geklopt hebben.. Morgen krijgt Withney rust, dan is het aan de hengsten.
Zowel Catalano als Cyber waren vandaag in de fout gegaan, maar Patrik was best tevreden en hij wil graag zo'n concoursen gebruiken om ze op te leiden.
Eerder op de dag liet Gudrun Patteet voor België al zien dat ze in goede doen is in Lons. Ze werd in de medium-proef 2e met Taxi, waar Jean-Marc Nicolas de overwinning in Frankrijk hield.
De resultaten zijn terug te vinden via volgende link. Ik ga deze keer heel graag live supporteren voor Patrik op zondag. Vorig jaar wist hij de Grote Prijs van Lons-Le-Saunier te winnen. Er komt altijd dat tikkeltje geluk bij kijken, maar aan de motivatie zal het ook deze keer niet liggen. De concurrentie is niet te onderschatten, maar we hopen gewoon een goede prestatie te mogen neerzetten.
http://www.jumpinglons.com