04-07-2009

Red Star M, hij maakt (voorlopig) zijn beloften waar in Bonheiden.

Red Star is de zwarte Kannan-zoon waar we heel veel van mogen verwachten. De achtjarige hengst is ook in eigendom van Patrick en Andrea Brys, en toont zich dit weekend in Bonheiden.
In de 1.30m proef op vrijdag kreeg hij 1 tijdfout, op zaterdag ging het prima en zette hij in de barrage de 3e beste tijd neer.
Ook Rapsody (moeder van Va-Vite) is in vorm. Na een lange periode van rust in de sport, maar inzet voor de fokkerij via embryo-transplantatie, is dit het eerste weekend dat ze terug mee is. Op vrijdag heeft ze als opwarming de 1.20m proef gesprongen, met een 6e plaats.
Op zaterdag haalde ze ook de barrage in de 1.30m proef, maar één bocht mislukte, en Patrik moest een volte rijden om de hindernis opnieuw aan te rijden.
Nog geen balk afgesprongen in Bonheiden. Als Patrik die trend kan verder zetten op zondag met Rapsody en Red Star, staat hij er goed op.
Red Star zal op zondag de Grote Prijs 1.45m springen. Als alles goed verloopt, mag Red Star mee naar Hickstead tijdens het weekend van 23 tot 26 juli.
Sinds vrijdag weten we dat Patrik met Withney deel uitmaakt van het Belgisch team in Hickstead, en daar zijn we echt wel blij mee.
We gaan dan niet met een bus supporters naar Hickstead, maar wel met een boot supporters! Er kunnen maar 6 personen op de zeilboot, maar met een scheepsknecht als Jos Ceulemans zal de ambiance daar ook meteen inzitten. Als dat maar goed komt!