21-07-2009

Gitte Barthelomeusen en Sven Laveren; hou ze in de gaten tijdens het LRV-seizoen.

De LRV-tornooien, de sfeer blijft toch apart. Het gewestelijk tornooi van Koningshooikt, waar Stijn Baert gisteren enkele paarden van onze stal mee nam, daar mochten we ook niet ontbreken. Meer dan 60 combinaties in de klasse zwaar, en slechts een 9 combinaties in de barrage.
Stijn was er net niet bij met onze hengst Va-Vite, die één tijdfout aangerekend kreeg. Stijn was als voorbereiding voor de wedstrijd op Zangersheide nu zondag met Va-Vite op concours gegaan, en het zag er allemaal goed uit. Ook Cashmira DH Z deed in de klasse midden wat van haar verwacht werd, een foutloze omloop, maar weeral die ene fout in de barrage. Ooit lukt het wel! Misschien wel nu zondag, op het Z-festival.

Voor wie de dag zeker geslaagd was, dat was wel voor Sven Laveren, LRV Leest, en vriend bij ons aan huis.
Hij had 3 paarden in de klasse zwaar, en hij haalde de barrage met Up to Date, Revana én Vialie. Met de merrie Revana vormt Sven al lang een combinatie in de klasse zwaar, waar de andere ruiters rekening mee mogen houden. Gisteren kregen ze een balk in de barrage, wel een snelle tijd.
Up To Date is een 8-jarige zoon van Goodtimes, die de familie Laveren bij ons op stal gekocht heeft als 4-jarige. Hij is aan zijn eerste seizoen in de klasse zwaar bezig, en hij doet het meer dan behoorlijk! Hij heeft nog overschot op de hindernissen in de klasse zwaar, en zit zeker nog niet op zijn limiet. Gisteren in de barrage liep het allemaal prima, en ze noteerden de op één na snelste tijd.
Winst was voor de amazone Gitte Bartholomeeusen met Tability. Gitte is onlangs aangesloten bij de club van haar vriend Bjorn, bij LRV St-Katelijne-Waver. Ze is het nichtje van Fons Pauwels (LRV Wortel), ondertussen al een legende in de LRV. "Nonkel Fons" rijdt ook nog dressuur in de klasse zwaar 1 met deze Tability. De juiste leeftijd van Fons Pauwels kennen we niet, maar het zal toch eerder tegen de 80 zijn dan tegen de 70. Ongelooflijk wat hij toch nog presteert.
Het was fijn om iedereen zo nog eens te zien op LRV. De ruiters van de andere provincies weten wat hen te doen staat. Blijven trainen, want in Antwerpen zijn ze echt wel in vorm. De punten worden gegeven in oktober, op het nationaal LRV-tornooi. Hou Gitte en Sven daar alvast in de gaten!
http://www.zangersheide.be