12-08-2009

Yanick Beirens wint Beker van België juniors, Jens van der Steichel bij Youngriders.

Het voorbije weekend sprong de Belgische jeugd in Pottes voor respectievelijk de beker van de juniors en de youngriders.
We keken graag uit naar de prestaties van Yanick Beirens bij de juniors, die met Versace vd Ruitershoeve aan de start verscheen. Versace verhuisde in de maand mei van onze stal naar de familie Beirens. Versace sprong het voorbije weekend heel goed, maar haalde in de finale de barrage met één springfout net niet. Met de 7-jarige Andiamo-dochter Anne lukte het wel voor Yanick. Hij liet ook de snelste chrono noteren met een foutloze barrage, de beker was binnen voor Yanick.
Bij de youngriders ging de beker van België naar Jens Van der Steichel (Couscous van Orti).

Jens Van de Voorde boekte succes met één van onze paarden; Amaryllis vd Dwerse Hagen (v. Premium). Amaryllis toont inzet en is voorzichtig, en dat loonde 2x met winst in de 1.30m rubrieken.

De jeugdruiters eisten vorige week een hoofdrol, nu zijn het de jeugdige paarden. De eerste kwalificatie bij de 6-jarigen zit er op. Voor Dollar van 't Eigenlo (Joe Clee) kan die ene balk van gisteren er teveel aan zijn om de finale op zondag te halen, jammer. Voor Stijn en Cashmira DH Z liggen de kaarten beter, zij deden het gisteren foutloos. We zijn rustig gestart, vandaag wordt het heel wat drukker met de 1e kwalificatie van de 5-jarige paarden, en vanavond de 7-jarigen.