14-09-2009

Een traan en een lach; een dag vol emoties. Provinciaal LRV-tornooi pony's.

Onze jongens,Jeroen en Jorgen,waren met 8 pony's geselecteerd voor het provinciaal. Een beloning voor hun inzet.

Jorgen mocht in de klasse D beg aantreden met 2 pony's nl.Rose en Esprit en reed ze foutloos rond. In B licht was hij er echt op gebeten om goed te presteren. In de barrage liep het echter anders dan verwacht en den Obelix liep met Jorgen naast de blauwe golfjes ipv erover. Het was
toch nog goed voor een negende plaats.

Jeroen reed met Romario, onze gekeurde hengst een foutloos ritje in D beg.
In D licht kwam hij met drie pony's aan de start. Wilnaldo had 1 foutje in het basisparcours. Onze 2e troef was Eclipse. De verwachtingen waren hoog want ze had dit seizoen 5 van de 6 tornoois gewonnen. De druk was blijkbaar een beetje te hoog. Jeroen maakte een korte, moeilijke
wending in barrage en Eclipse begreep het even niet. 4 strafpunten. Tja, als je risico's neemt moet je de gevolgen dragen zeker?
Veel tijd om te treuren was er niet want Jeroen moest dadelijk Amethist gaan rijden. Dit is onze 4 jarige vosse hengst. Het lukte hem wel om foutloos te blijven
wat goed was voor een 5e plaats (ook in stijl). Eclipse werd derde in de stijl. Wat ons vooral ook gelukkig maakte was dat we zagen hoe de pony's deze zomer gegroeid waren in hun werk. Een mooi ontspannen parcours zien is soms even leuk als winnen.

En dan het hoogtepunt van de dag. Voor Jeroen is dat niet het stoelrijden maar wel de wedstrijd D midden. Hij mocht met den Bolero als 26ste aantreden en deed dit foutloos. 14 combinaties wisten zich te selecteren voor de barrage. Jeroen mocht als 8e .Op dat moment stond nationaal kampioen 2008,Van Assche Xantia, aan de leiding. Jeroen reed zijn barrage een seconde sneller en kwam voorlopig aan de leiding.
Pieter Kenis werd uiteindelijk de nieuwe verdiende provinciale kampioen met Ferrari. Op de tweede plaats zagen we Alexander Matthysen met Winnetou en onze Jeroen werd derde. Onze Jeroen was zeer trots op zijn derde plaats en werd bovenop beloond met een eerste plaats voor de stijl in D midden.
Hij won zijn allereerste kampioenenlint.

Hieronder nog enkele weetjes;
Ons nichtje Julie Ceuterick reed foutloos met Trippel en met Lucifer
Ons nichtje Mieke Ceuterick reed foutloos met Toby en met Cadeeke
Ons neefje Marnick Spits was de pechvogel van de dag. Bij het stoelrijden werd hij uitgeschakeld door een elleboog in zijn mond. Anders had hij zeker gewonnen.
Wij hebben voor ons Nathalieke de Kroeli van Wuustwezel gekocht . Hij komt woensdag naar huis en daar zijn we zeer blij mee.

Nu gaan we nog wat trainen zodat we het hopelijk ook goed doen op het nationaal.

Groetjes Wendy