17-04-2010

Jeroen en Jorgen De Winter debuteren sterk in Gouden Laars.

Jorgen en Jeroen hebben hun debuut niet gemist bij de Gouden Laars, een nationale wedstrijd voor de jeugdruiters. Gisterenavond waren ze nog in de prijzen gevallen bij de LRV-werking, en vanochtend vroeg waren ze weer op pad, richting Hulsterlo. Er kwamen heel wat ruiters voor deze wedstrijd, dus er moest wel gereden worden!
Jorgen reed al direct foutloos met Rose in 90cm, goed voor een uiteindelijke 7e plaats.

Bij de ponyproef 1.10m liep het allemaal prima voor Jeroen en Bolero. Ze waren dubbel foutloos, en ze zouden er 4e mee worden. Winst was daar voor Pieter Kenis met Ferrari. Bij de scholieren 1.10m startte Jeroen ook al met een paard. Ziggy Ziggy kreeg 1 foutje, maar er zou ook niets opgewassen geweest zijn tegen de snelle dochter van Joris Vergauwen! Zo vader, zo dochter.
Dan terug tijd voor de pony's, voor de hoogste reeks 1.20m. Er werden 2 klassementen bijgehouden, die verreden werden over dezelfde omloop; een klassement voor ruiters tussen de 8 en 14 jaar, en het klassement voor ruiters tussen de 14 en 16 jaar. Jeroen maakte deel uit van de eerste groep, waar er zich maar 2 konden plaatsen voor de barrage. Met de pony Flor lukte het voor Jeroen net niet, door 1 balkje, maar met Bolero lukte het wel. Ook Leonie Peeters wist zich te plaatsen voor de barrage. Bij Leonie viel er een balkje, en voor Jeroen en Bolero lukte het wel! Zijn tijd was zelfs nog korter dan die van de winnaar in het andere klassement, echt knap!
In de ponyreeks 1.20m voor de leeftijd 14 tot 16 jaar, was de winnares Vicky Van de Poel, net voor Pieter Kenis.
Dit was de eerste Gouden Laars-wedstrijd van het seizoen, maar het zal zeker niet de laatste wedstrijd worden. De jongens hebben er zin in! En zo hebben we het graag!
Voor Jeroen en Jorgen wordt het samen met de andere Ceulemans-kleinkindjes uitkijken naar het eerste LRV-tornooi, op 1 mei.