28-06-2010

Het weekend van 1 tot 4 juli, Wiener Neustadt in Oostenrijk.

De jongens (Cyber, Etoile en Wrangler) zijn goed terug gekomen van de concours in Canteleu. Nu opnieuw tijd voor de vrouwen. Het is puur toevallig, maar nu, op Centro na, merries die mee de trip naar Oostenrijk mogen maken. Nog even een nabespreking van de GP in Canteleu van gisteren;
Voor Cyber is het nog steeds ervaring opdoen op GP 1.50m niveau, en dan onthouden we vooral van de GP Canteleu wat hij wel goed deed, en kijken we nog even door de vingers wat er mis ging. In totaal kreeg hij 13 punten, maar de manier waarop was zeker niet slecht. We hebben nog hoop! Van zijn oudste jaargang was er gisteren al een zoon dubbel foutloos bij de 4-jarige paarden in Hulsterlo. Stany Bucinckx was als fokker van Cyber van Vrijhern maar al te fier dat hij het met Grimaldi de La Cour (v. Cyber) nu zelf een dubbel nul kon realiseren op het nationaal kampioenschap. Goed, zo!

En nu terug alles in gereedheid brengen voor de trip naar Oostenrijk.
Naar Wiener Neustadt mag Withney terug mee, met als doel de Grote Prijs te lopen, en eveneens een ideale voorbereiding voor La Coruna, een week later. Centro en Butterfly gaan mee voor de nevenproeven, Uletta mag de wedstrijden voor de jonge paarden springen. Het zijn momenteel drukke tijden..

Een druk weekend, dat had ons neefje Jeroen De Winter ook gehad. Op zaterdag was hij met zijn pony's en paard Ziggy Ziggy gaan meerijden op de wedstrijden van de Gouden Laars. Hij blijft voor zichzelf de lat hoog leggen, en reed ook de 1.20m proef voor de scholieren mee. Een hele ervaring, maar hij was niet onder de indruk. Hij was wel onder de indruk dat hij pas 's avonds laat na half 12 zijn pony's en Ziggy Ziggy in stal had gezet, want op zondag moest hij ook al om 8u 's ochtends op wedstrijd zijn. Dat zullen nog heel wat ruiters herkennen, maar het is toch niet evident om het te doen als 13-jarige. Voor Jeroen geen probleem, en op zondagavond was hij wel tevreden met zijn goede prestaties op het LRV tornooi in Puurs. Hij won D midden met Bolero, was 3e met Flor, nog eens 2e in D licht met Amethist. Dé topprestatie kwam op zondag van Jorgen met Obelix. Hij won de proef van B licht, op zich niet zo straf, want dat heeft hij al wel meer gedaan. Deze keer was hij meer dan 3 seconden sneller als de 2e combinatie. Jorgen weet dat jumping ook "show" mag zijn, maar of het altijd even veilig is..
http://eventcontent.hippoonline.de/500/500zeitplanDEU.htm?style=hippo