03-07-2010

Butterfly gebruikt haar vleugels in de 1.50m rankingsproef, één pechfout.

Het plan voor Patrik was op zaterdag de speedderby te rijden. Een 1.40m proef rechtstreeks op tijd, met enkele derby-hindernissen.
De werkelijkheid werd anders. De derby werd afgelast, en dan was de enige proef op zaterdag die nog mogelijk was voor Centro en Butterfly de 1.45m proef met barrage. Een proef met 20.000 euro, een proef voor de FEI-ranking dus.
Het bleek al gauw dat het over een reële 1.50m proef ging, toch wel een moeilijke opdracht voor 2 paarden die weinig ervaring hebben op die hoogten.
Met Centro kwamen er fouten, maar toch blijf je altijd veilig op hem zitten. De hoogte is zeker het probleem niet, want vermogen te over.
Maar dan kleine Butterfly. Op voorhand hadden we ook al wel besproken dat Patrik zou opgeven, moest de opdracht te zwaar zijn. We willen nog lang kunnen genieten van een paard als Butterfly.
Maar ze had er zin in, en kreeg een pechfout op één van de makkelijkste hindernissen, een stijlsprong.
We zijn ongelooflijk tevreden. Euro's hebben we met deze ronde niet verdiend, een goed gevoel des te meer.
Waar vandaag veel euro's op het spel staan, dat is in Estoril. Laat ons hopen dat straks Judy Ann en Jos Lansink ook met een bijzonder goed gevoel de ring kunnen verlaten!
Momenteel is in Wiener Neustadt de man in vorm voor België zeker en vast Gregory Wathelet. Hij won al een eerdere 1.40m rubriek en staat op dit moment ook stevig aan de leiding in de 1.50m rubriek met Copin vd Broy. We hopen dat het ook vandaag mag lukken.
http://results.sportcg.net/estoril/