20-09-2010

Cadjanine Z met één fout nét niet naar barrage in haar eerste internationale GP.

Uletta zit in vorm! Zowel op vrijdag als op zondag liep ze ontspannen en foutloos in Neeroeteren. De echte punten voor de 6-jarige dochter van Cento Lano worden volgende week gegeven. Er werd door vele fokkers, ruiters en eigenaars lang naar uitgekeken; het WK van de jonge paarden. Uletta zal er ook bij zijn in het kampioenschap van de 6-jarige paarden. Cyber van Vrijhern is niet zo jong meer, om bij de jonge paarden mee te doen, maar hij is bij de jongste in de reeks van de Sires of the World. Op zondag in Neeroeteren kreeg Cyber een fout op de laatste hindernis van het 1.40m parcours, in een snelle tijd.

We keken vooral uit naar de prestatie van Cadjanine, die in haar eerste internationale GP ooit zou mee doen. Vorig jaar was ze nog finaliste bij de 7-jarige paarden in Lanaken. Het verhaal is ondertussen gekend; een onverwacht veulen op de wereld gezet, en daardoor enkele maanden achterstand. Die achterstand lijkt ze in te halen, want ze deed het ontzettend goed in de GP. Ze kreeg een fout op de voorlaatste hindernis, en was nog net geklasseerd bij de prijswinnaars, niet slecht!
De winst ging naar Nicola Philippaerts, en dat zal niet de laatste Grote Prijs zijn die één van de tweeling-Philippaertsen op hun palmares kunnen zetten. Knap werk!
http://www.dewarre.be/_le/internationaal.php?id=47