21-09-2010

Het Belgisch Kampioenschap seniors; van donderdag 23 tot zondag 26 september!

Lanaken wordt deze week de place to be, toch als je de jumping een warm hart toe draagt.
Niet enkel de Wereldkampioenschappen van de jonge paarden, maar dus ook het enige echte Belgisch Kampioenschap.

Op woensdag mogen de paarden voor het BK de piste al even betreden voor een warm up.
De eerste kwalificatie meteen al op donderdag om 16u. Er zijn 72 paarden ingeschreven. Na de 2e kwalificatie op vrijdag, eveneens om 16u, weten we welke 16 ruiters door mogen naar de finale op zondag.
Elke ruiter mag 2 paarden inschrijven in het Kampioenschap, bij kwalificatie van 2 paarden, mag hij of zij er slechts 1 starten in de finale op zondag.

We hopen alvast met Withney of Va-Vite in deze finale te zitten. De finale begint op zondag, omstreeks 16.45u..
En dan nog goed nieuws.. Waar we eventjes met een boze blik naar Withney hebben gekeken, omdat ze geen beter resultaat behaalde in de Nations Cup van Calgary, en daardoor België volgend jaar niet opnieuw zou mogen gaan. Er is goed nieuws. Na overleg, en blijkbaar de goede indruk dat de Belgische groep ginder gemaakt heeft, is er de mondelinge toezegging dat België volgend jaar opnieuw een uitnodiging krijgt voor deelname in Calgary. Oef. We hebben het ginder graag gezien, en hopen dat er nog veel Belgische ruiters mogen komen. En hopelijk volgend jaar met nog meer succes! We kunnen het hierdoor even wat beter relativeren, en vergeven het Withney ondertussen al wel terug.
We beginnen dan ook met goede moed aan de week van Zangersheide.
We hebben nog een hengst ingeschreven voor de hengstenkeuring. Even kijken of Qamdo (Quinar x Lord) de jury kan bekoren.

Onze andere paarden hebben geen groen licht van een jury nodig. Zij moeten liefst gewoon de balken laten liggen: Withney en Va-Vite in het Belgisch Kampioenschap, Cyber van Vrijhern in de Sires of The World (voorbehouden voor dekhengsten, ouder dan 8 jaar) en onze Uletta in het Wereldkampioenschap van de 6-jarige paarden.

Hierbij de link van de deelnemers aan het Belgisch Kampioenschap.
http://www.equibel.be/prg/events/startlist.php?eid=27236&tnr=1

Source: equibel