27-09-2010

Terugblik op het nationaal LRV tornooi te Zoutleeuw, door Wendy Ceulemans.

Het nationaal ponytornooi is een dag waar ons jongens toch al lang naar uitkeken. Jeroen en Jorgen hadden beide al een geweldig seizoen achter de rug en dit wilden ze toch graag bevestigd zien op het nationaal.

Vooral Jorgen wou laten zien wat hij allemaal met Obelix kon. Hij mocht starten op de meest ideale positie, namelijk als laatste deelnemer. Maar de weergoden dachten er anders over en Jorgen kreeg op dat geweldig moment een enorme stortbui over zich heen. Ze hebben zich enorm geweerd maar kregen 1 pechfout. Weg de droom.
's Avonds zei Jorgen dat hij toch wel iets geleerd had die dag. De plaats dat je start is toch niet zo heel belangrijk.

En dat Jorgen gelijk had werd ook nog eens bevestigd door Jeroen. Jeroen moest al allereerste aantreden in de hoogste reeks D-midden.
Dit geeft een beetje extra stress als je de spits moet afbijten maar Jeroen bleef er kalm onder en reed een foutloze omloop met Bolero.
Ook met Flor was hij foutloos. Ze mochten alle 2 naar de barrage. Bolero moest dus terug als eerste en zette dadelijk een mooie tijd. Laurens Mathijssen reed een snellere tijd maar behaalde 4 strafpunten. Jeroen moest dan met Flor aantreden. Hij stond nog steeds aan de leiding
met Bolero maar na hem moesten nog enkele sterke kandidaten de ring binnen. Jeroen ging dus ook met Flor voluit en nam nog een extra korte wending.
2 seconden sneller. Flor werd kampioen en Bolero 2e.Mooier kon niet. Jeroen werd gekroond tot nationaal kampioen 2010!!!!!!!!!!!!

Ook de twee vijfjarige pony's hebben het zeer goed gedaan. Jeroen werd met Amethist 4e in D licht (en 2e in stijl) en Romario kreeg 1 pechfout maar werd toch beloond met een 7 e plaats voor stijl. Dit zijn de beloften voor de toekomst.
De organisatoren hadden gisteren fantastisch werk geleverd. Het tornooi zag er 's morgens prachtig uit maar door de hevige regenval werd het omgetoverd tot een modderbad. Heel spijtig als je ziet hoe hard er aan gewerkt was. Wij zullen het tornooi te Zoutleeuw alvast nooit meer vergeten.
Groetjes Wendy.

En nu nog een woordje aan Wendy en Erik,

Een dikke proficiat voor jullie inzet, niet enkel voor de super begeleiding van jullie eigen kinderen Jorgen, Jeroen en Nathalie. Maar ook voor wat jullie voor Mieke, Julie, Marnick, Thibeau, Catherine en Lauranne doen. Als wij niet onmiddellijk de juiste pony vinden, zoeken jullie mee, tot dat het echt klikt. Onze kinderen hebben elke training, elke wedstrijd plezier in hun sport, en dat is onbetaalbaar. Ze doen het op een veilige manier, dat is puur genieten. Zo krijgen zelfs de allerkleinsten heel wat zelfvertrouwen. Het mooiste moment dit weekend in Lanaken, kwam er toen nonkel Erik aan zijn 4-jarig petekindje Lauranne vroeg of ze later ook zo'n hoge proeven zou durven te springen. Lauranne denkt al dat ze heel goed kan pony rijden met Paco, ze bekeek de hindernissen van de kwalificatie van het Belgisch kampioenschap. Ze keek heel ernstig terug naar nonkel Erik en ze antwoordde: "Ja, nonkel Erik, dat ga ik zeker durven. Maar zouden we niet lager beginnen?".
En zo blijven jullie ook de kinderen motiveren. En dat ze laag moeten beginnen, dat staat vast! Vanaf volgende week rijdt Nathalie officieel mee in de club van Kontich, en dan rijden er 7 van de 12 kleinkindjes Ceulemans bij LRV Kontich. Zonder jullie, zouden dat er zeker minder geweest zijn. Nog veel succes, en vooral plezier in de sport!

Een grote dankjewel,
Patrik & Kristel