08-10-2010

Op vrijdagavond begint finale van top 30 om 17.20u lokale tijd, 23.20u in België.

Op de website "Stud for Life" zijn al enkele foto's geplaatst, vooral het nieuwsbericht over het behalen van de bronzen medaille moet eens even bestudeerd worden.
De Franse, Duitse, Amerikaanse, Canadese, .. supporters waren massaal aanwezig, gewapend met hun vlaggen.
Cavalor had een reis georganiseerd, en had 36 supporters bij elkaar gekregen. Een geweldig toffe bende, uit de 5 Vlaamse provincies. We hebben met zijn allen lawaai gemaakt, zodat de ruiters ook heel goed wisten waar we zaten. De prijsuitreiking van het team-springen zullen we dan ook niet gauw vergeten. Het was een enig moment, waar de ruiters hun supporters kwamen bedanken.
De foto's spreken voor zich. Ze moesten het plein helemaal overjoggen om de bloemen naar hun supporters te smijten.
Een fantastisch gebaar, want ze waren ook de enige die dit deden. Als er in België supporters zijn die het Belgisch team willen komen bedanken, maandagochtend is de ideale moment. De Belgische equipe landt in Brussel rond half 8 's ochtends, ze komen van Chicago. Wij kunnen het niet organiseren, want we landen pas later, maar misschien moeten we toch maar eens iets leren van de athletiek of het wielrennen. Dan staan er steeds supporters klaar met spandoeken en alles. Als je het hier gezien hebt, is het een unieke prestatie. Het zal niet zo evident zijn om binnen 4, 8 of 12 jaar opnieuw een teammedaille op een wereldkampioenschap te hebben. Als we het goed voor hebben, is dit nog maar de tweede teammedaille op een WK, na die van Jerez in 2002, en was er in 1976 een Olympische teammedaille in Montreal.

De bronzen team-medaille, die hebben we al zeker, en er zou straks nog wel meer kunnen in zitten, als we de dubbele omloop gezien hebben, waar de beste 30 ruiters mogen deelnemen. Judy-Ann kwam om het team te versterken, wat ze met brio heeft gedaan, en heeft besloten om Cha Cha Z te sparen voor de proeven die nu nog komen.
Daardoor krijgt Bjorn Nagel de kans om deze finale te rijden met Va et Viens van de Zelm. Deze Nabab-zoon was vroeger onder het zadel van Marc Van Dijck. Samen met Valentina en Vigo zijn dit 3 nakomelingen van Nabab. Voeg daar dan nog even Weldon (v. Kashmir vt Schuttershof, vv. Nabab) bij, en ten slotte nog My Lord Carthago (Carthago x Fragence (fokmerrie van Joris en Katia De Brabander)), en dan mag iedereen weten dat er alvast een dikke proficiat in de richting van Joris en Katia gaat. Ze hebben rechtstreeks een bijdrage gebracht aan 5 van de 30 paarden in de finale.

We kijken alvast uit naar deze finale, en maken ons op om te vertrekken. We hebben hier alles al kunnen bekijken, van volbloedfokkerijen, drafsport, en één van de belangrijkste volbloedkoersen van het jaar (Keeneland). Het is hier vast en zeker een paardenstreek, daar kan je hier niet naast kijken.
Nu even geen volbloeden, maar heel wat Belgische warmbloeden in de finale. Er is gezegd dat de omloop ontzettend zwaar zal worden, en we hopen dat dit in het voordeel mag zijn van krachtpatsers als Vigo en Valentina..

We leven op hoop. Niet enkel voor dit weekend, maar ook op langere termijn. Patrik is pas begonnen met een 4-jarige zoon van Vigo uit Jade du Ri d'Asse. Giardini DH is een halfbroer van Withney, heeft ook alle vermogen, en Patrik is super gemotiveerd. We zullen het alvast bij deze noteren. Patrik denkt ook dat Giardini een paard kan worden voor de grote kampioenschappen. Even kijken binnen 5 jaar hoever we al gevorderd zijn..
Allemaal toekomstmuziek, vandaag alvast de realiteit.

Op zaterdagavond omstreeks 20u lokale tijd, 2u 's nachts (zaterdag op zondag) Belgische tijd, beginnen ze aan de top 4. Zowel Jos als Philippe maken nog kans om zich hier tussen te rijden. Vanavond kennen we de 4 combinaties die strijden voor de individuele medailles tijdens de paardenwissel.
http://www.studforlife.com/