26-10-2010

Vigo is de koning!

Fantastisch om deze keer zoveel media-aandacht te zien voor de jumpingsport. De prestaties stonden dan ook wel in verhouding tot het respect dat er nu komt.
Gisteren was er een hele delegatie op bezoek in het koninklijk paleis. Wereldkampioen Philippe Lejeune springt dan ook het meest in het oog en kan het goed uitleggen voor de camera.
Op de vraag wie de grote afwezige was, wist Philippe te vertellen dat dit Vigo was. Het was natuurlijk moeilijk om hem mee te brengen naar die locatie, maar voor Philippe was Vigo de koning! Zo zei hij het, en dat kunnen we zeker volgen, alleen een grappige plaats en gelegenheid om dat daar in het bijzijn van Prins Filip te vertellen. Zo hebben we het graag, een beetje gedurfd.

Wie we nog in het jumpingwereldje bijzonder appreciëren, dat is Michael Withaker.
Hij is niet enkel een artiest in de piste, hij valt ook naast de piste op.
Zo verbleven de ruiters in Caen in hetzelfde hotel. Vlakover het hotel was er een grote parking, die op zondag dienst deed als marktplein. Het stond al 3 dagen duidelijk aangekondigd dat er op zondagochtend vanaf 6u geen enkele auto mocht geparkeerd staan.
Zondagochtend bij het ontbijt stond er nog maar 1 auto, en alle kraampjes waren er netjes rondom heen gebouwd.
Iedereen herkende meteen de jaguar van Michael Withaker!
Het moet een hilarisch zicht geweest zijn, zelfs Axel Verlooy was er door geïnspireerd en hij heeft er de foto's van. Ze hebben er allemaal goed mee kunnen lachen, en Michael kon na de Grote Prijs nog eens terug richting hotel, toen zijn auto terug "vrij" was.

Dit weekend trekt Patrik naar de tweesterrenconcours in Welckenraedt. Spijtig dat de 4-sterrenconcours in Luik is afgelast. Vooral voor de organisatie zal dit een streep door de rekening zijn, maar de gevolgen van de brand in de expohallen lieten een organisatie dit jaar niet toe.
Normaal gezien had de jumping van Luik een week na de jumping van Welckenraedt geweest. Dit weekend neemt Patrik Va-Vite, Lady Mc Beth en Ambassador met zich mee.
Het wordt dan een rustige start van de herfst.

Dichterbij huis wordt er dit weekend in de Moervelden (Broechem) een herstjumping ingericht door Stal De Ridder. Op zondag zal Ivan Dalton voor onze stal enkele paarden aan de start brengen.
http://www.stalderidder.be