28-12-2010

Het publiek wordt verwend in Mechelen, met records en Belgische overwinningen!

Op zondagavond werden we uitgenodigd op de Euphony stand. We mochten samen met hen, als hoofdsponsor van de Euphony Krachtproef, deze wedstrijd volgen.
Het was spectaculair om zien. Zonder dat er ongevallen gebeurd zijn, werden er toch nogal afbraakwerken aan de muur ondernomen. Maar niet door Jean-Marie Martin, hij kwam, zag, en waagde de sprong naar het nieuwe record. Het vorige record stond met 2.26m al 20 jaar op naam van Johan Philippaerts. Onze landgenoot Jean-Christophe De Grande waagde eveneens deze sprong naar het record, maar enkel de Fransman Jean-Marie Martin slaagde hier in, en mocht zo de bonus van 15.000 euro extra, door Euphony geschonken, incasseren. Het was eventjes slikken bij Frank Van de Wege, topman bij Euphony, maar hij is een man van zijn woord!

Wie er ook woord hield, dat is Grégory Wathelet. Hij beloofde na de hatrick in Porto dat hij in vorm is. Overduidelijk wordt hij de te kloppen man in Mechelen. In de Sires of the World reed hij de snelste tijd in de barrage, maar mislukte het net op de laatste hindernis met Copin van de Broy. De zege ging verdiend naar Dirk Demeersman met Cicero Van Paemel.
Lang bleef Grégory niet op zijn honger zitten. Hij reed perfect in de Masters. In de laatste ronde tegen de klok, werd duidelijk dat hindernis 2 met een hoogte van 1.76m de grote struikelblok zou worden.
Grégory bleef correct en snel met Cortes C. Enkel Christian Alhman was, als laatste starter, nog een grote kanshebber voor de overwinning in de Masters. Ahlman is een fantastische ruiter, sprong ook foutloos over de 2e hinderis, maar in de dubbel daarna ging het fout.
Grégory heeft alvast zijn eerste overwinning én een nieuwe Landrover in zijn bezit.

Voor Patrik zelf verliepen de eerste 2 dagen in Mechelen wisselvallig. Met Withney werd de barrage gehaald in de Belgianbreds. Als eerste starter in de barrage misschien net iets teveel geriskeerd in het begin, en al meteen in de fout aan het begin van deze barrage. De overwinning bij de Belgische gefokte paarden was voor Bush Van het Prinsenveld met Koen Vereecke. Op de 2e plaats de 7-jarige wereldkampioen Dax van d'Abdijhoeve met Pieter Devos.


In de hengstenproef zagen we Catalano met Natale Chiaudani eindelijk nog eens terug in levende lijve. Catalano vertrok vorig jaar van bij ons naar Natale, en deed het met 1 fout in de Sires uitstekend. Bij Va-Vite zagen we dat de vorm aan het terugkomen is. Hij had er terug zin in, maar kreeg in deze 1.50m proef wel 2 fouten. We zien ondertussen toch al terug een andere Va-Vite, eentje die er terug voor wil vechten, en daar waren we hier uiterst tevreden mee. Van Cyber hadden we meer verwacht, en woog het resultaat met 12 strafpunten vrij zwaar.
We zouden bijzonder graag aan onze supporters iets laten zien.. Nog 3 dagen hebben we de tijd..

Ondertussen hebben we gezien dat geluk en ongeluk op een klein plaatsje liggen. En dan gaat ons hoedje af voor Samantha Mc Intosh. Deze Nieuw-Zeelandse amazone die in Brussel verblijft bij op de stal van Tal Milstein, plaatste zich voor de barrage van de Sires of the world met Lindback des Hayettes. In de paddock brak haar teugel in 2, waardoor ze maar 1 teugel had. Lindback had na zijn foutloze omloop blijkbaar nog energie genoeg over, en ging toch redelijk snel tussen die andere hengsten. De manier waarop Samantha dat allemaal terug onder controle kreeg, met zoveel gevoel, mooi, mooi. Er is niets gebeurd, en ze zal vast een geduchte kandidate worden tijdens de Queenscup, een nieuw hoogtepunt op dinsdagavond. Enkele Belgische amazones lieten deze week in Mechelen eveneens zien dat ze er helemaal klaar voor zijn. Enkele namen om op ook zeker in de gaten te houden: Marjan De Wachter, Gudrun Patteet, Catherine Van Roosbroeck, Delphine Goemaere, Karline De Brabander en uiteraard Judy-Ann Melchior.
http://events.scg-nl.nl/2010/mechelen/results/results.htm