03-03-2011

Van 3 tot 6 maart; CSI Neeroeteren met Cadjanine, Felitia, Cyber en Cashmira.

De Belgische ruiters zijn het seizoen met de beste bedoelingen gestart. Zo was er deze week een gezamenlijke training met hun betere en meer ervaren paarden, waar de ideeën werden uitgewisseld.
Op lange termijn zal zoiets zeker zijn vruchten afwerpen.
Voor deze training had Patrik zijn paarden Cadjanine en Va-Vite mee.

Omdat vake Jos zijn hengst Va-Vite zo ongelooflijk graag ziet, zijn er dikwijls meningsverschillen. Welk bit mag er wel of niet gebruikt worden,.. Elke eigenaar mag zijn paard graag zien, liefst zelfs! Elke eigenaar mag bepaalde zaken zeker in vraag stellen, of bepaalde tips geven. Dan is het aan de ruiter om daar zo goed mogelijk mee om te gaan, en rekening mee te houden.
In het geval van Va-Vite speelt het gevoel veel te dikwijls mee, en is het moeilijk om goed te doen.
Het is dus mogelijk, maar nog niet zeker, dat dit seizoen Va-Vite door een andere ruiter wordt gereden. Misschien dat als we er allemaal een beetje afstand van nemen, dat we dan samen naar een nuchtere en goede oplossing kunnen komen. In ieder geval onthouden we zelf het parcours van de GP in Gent, en hebben we wel gezien dat het goed was. Geen enkel paard is een familie-ruzie waard..

We hebben gelukkig toch nog heel wat paarden om mee op wedstrijd te gaan. Dit weekend is er de 2-sterrenconcours in Neeroeteren, op het mooie domein van De Warre.
Cadjanine gaat eindelijk ook eens terug mee op wedstrijd. Ze krijgt versterking van Cyber. Cashmira zal dit jaar het speedpaard naast Wrangler worden, ze toonde vorige week toch al dat ze daar zeker toe in staat is. En tenslotte begint Felitia DH (3/4 zus van Westside vd Meerputhoeve) aan haar internationale carrière. Ze is nu 6 jaar, en kan op zo'n wedstrijden heel wat ervaring opdoen.

Het begint in de Warre op donderdag 3 maart, de GP wordt zondag 6 maart verreden.
http://www.dewarre.be