11-04-2011

Nick Van Hooydonck wint GP Vor St-Katelijne-Waver.

Weekend 2 hier zit er op. Op zaterdag en zondag ging de eerste ruiter binnen om 8u, en de laatste terug buiten na half 8 's avonds.
De basis in de ruitersport is groot, en aan de top is het klein en bijzonder moeilijk om daar te geraken of stand te houden.
Dat zou onze conclusie van het voorbije weekend mogen zijn.
Bij Patrik in Hardelot wou het niet echt meevallen. Dan maar ervaring opgedaan tegen de volgende keer. De potentie is er, nu nog de afwerking en de resultaten in de piste.

Wie hier tijdens het Vor weekend best wat resultaten heeft gehaald, dat is Nick Van Hooydonck. Hij was niet uit de prijsuitreikingen weg te denken, en was in de GP Vor ruiters als Danny Van Es en Nico Vanderplaetsen te snel af.

Voor ons persoonlijk was het heel leuk dat onze zoon Marnick Spits in de prijzen viel. Hij was ook bijzonder gemotiveerd.. In de proef 1.05m op zaterdag deed niemand minder dan Maurice Van Roosbroeck met Dylano mee. Op die manier startte Dylano zijn seizoen, en dat zag er allemaal heel goed uit. Maar welke ponyruiter kan zeggen dat hij gereden heeft tegen zo'n kanjer van formaat. Ook Alexander Matthyssen (Winnetou) en onze Jeroen De Winter met Amethist zaten ook in diezelfde proef. Zij waren daar niet zo mee bezig, en reden een mooie proef, zonder veel onnodige risico's te nemen. Maar Marnick wou heel graag voor Dylano eindigen.
Hij dacht dat Maurice een korte tijd had, en was zelfs nog een 2e keer gaan verkennen om toch maar rapper als Maurice te kunnen zijn. Hij probeerde in de 2e fase voor een andere hindernis voor te blijven, maar dat risico had hij niet moeten nemen. Zijn tijd had wel goed genoeg geweest voor een 2e plaats op de 140 starters, maar dat ene foutje.. En zo zal waarschijnlijk in de enige ontmoeting ooit tussen Sunny en Dylano de teller op 0 - 1 staan..

Vorig jaar was Dylano, zoon van Cento Lano, nog 2e in de Grote Prijs CSIO van Lummen. De springtour van Lummen is dit weekend gestart, resultaten via de link. Ook volgende week is er nog een 2e CSI*** Lummen, en de CSIO is van 28 april tot 1 mei.

In bijlage eveneens de resultaten van enkele proeven van het Vor weekend hier. Op onze terreinen is het volgende week rustig. We maken ons op voor het Groentenjumpingweekend van 22 tot 25 april ! We willen via deze weg onze medewerkers nog eens extra bedanken voor hun inspanningen tijdens weekend 2.
http://results.scgvisual.com/2011/lummen1/results/results.htm

Source: gj