26-06-2011

Bijna 10 op 10 voor Valley DH Z, dochter van Va-Vite.

Onze paarden van de editie feestveiling 2011, zullen zeker nog van zich laten horen.
We kunnen bij wijze van voorbeeld al Valley DH Z nemen, Va-Vite x Contentro, een mooie merrie van 4 jaar oud.
Grasgroen was ze nog, toen ze in januari verhuisde naar de stal van Louis Livens. Va-Vite heeft zelf een topmentaliteit, en het is te merken dat hij dat ook doorgeeft aan zijn kinderen. Ze zijn op korte tijd klaar om op wedstrijd te kunnen gaan, dat kan met een nakomeling van Cento Lano al iets langer duren..

In ieder geval maakte kleindochter Jorien Livens met Valley DH Z haar debuut in april, bij ons op de Groentenjumping, in de proef voor de 4-jarigen bij de Vor. Foutloos! Van daar ging het richting Broechem jonge paarden. Op de 4 wedstrijden, deed ze het ook daar 4x foutloos, en was de selectie een feit voor de nationale wedstrijd jonge paarden in Merksplas. Jorien bleef rustig werken, en hier en daar nog een proef voor de 4-jarigen bij de Vor springen. Steeds deed Valley het foutloos. Twee weken terug stond de teller 8x foutloos op 8 deelnames.
Gisteren kon Jorien gaan voor de 10 op 10 in Merksplas, en voor de nationale titel bij de 4-jarige paarden.
Jorien had wel een hele goede reden om er zelf niet te kunnen zijn. De planning op CSI** Bonheiden, was niet van die aard om Bonheiden en Merksplas te combineren voor Jorien.
Ze liet haar dan vervangen door haar jongere zus Loranne Livens, om het met Valley DH Z tot een goed einde te brengen in Merksplas. Loranne had net pech op 1 hindernis in de eerste omloop, en bleef daarna heel netjes foutloos.
Een dikke proficiat aan de familie Livens met deze prestatie, een 9 op 10.
En nog méér proficiat voor de prestatie van Jorien Livens, die zomaar eventjes 2e werd in de Grote Prijs CSI** Bonheiden!
In de barrage reed ze zelfs nog sneller dan de uiteindelijke winnaar, Sam Polleunis. Waarschijnlijk de jongste amazone in de proef, maar zeker niet de minste!

In Bonheiden was er verder nog een opmerkelijke prestatie. Die kwam van Yve Peeters. Wie is Yve Peeters? De man achter de manège het Binnenhof in Grasheide, de man van Christina De Swert, en de man die zich sinds kort de gelukkige eigenaar én ruiter mag noemen van Ambassador van d'Abelendreef. Ook zij wonnen een internationale rubriek in Bonheiden. Voor onze Ambassador waren de 3- en 4- sterrenwedstrijd fysiek te zwaar geworden en te riskant om opnieuw een peesblessure op te lopen. Op deze manier kan hij opnieuw plezier hebben in wat hij doet.
Proficiat, Yve!
http://www.lrv.be