23-10-2011

Pius Schwizer dankt zijn supporters.... Sterke prestaties van Ludo Philippaerts.

We gaan even enkele weken terug.. Het Europees Kampioenschap in Madrid, waar de Belgen zich terugtrokken voor de finale van het Europees Kampioenschap. Daar zaten de Belgische supporters, zonder werk..
In Kentucky hadden ze zoveel te doen, en dan plots werkloos. Daar hadden ze teveel energie voor, en ook teveel ideeën. Er was immers nog een Belgische eigenaar die een ijzer in het vuur had. François Leyser had Carlina toevertrouwd aan de Zwitser Pius Schwizer.
Er werd gevraagd, dat als ze zouden supporteren voor Pius, dat het Cavalor-team dan een vat bier zou krijgen.
Voor François Leyser was dit geen probleem, zelfs een goed idee. De supporters hadden woord gehouden, en Pius heeft het geapprecieerd. Maar door omstandigheden, is dat vat nog niet gedronken..
Toen Patrik op concours was in San Giovanni, kwam dat met Pius Schwizer ter sprake. Hij had er blijkbaar van genoten, van de sympathie van de supporters. Hij beloofde om dat vat zelf te betalen aan het Cavalor-team. Hij heeft ondertussen zelf nog extra reden om te vieren, want hij wint zowaar de tweede Wereldbeker op rij! Knap werk van Pius en Carlina. De resultaten van Helsinki, zijn te vinden via de link.
Het lijkt ook dat de Belgische supporters niet lang op hun honger moeten blijven zitten, want Ludo Philippaerts lijkt gemotiveerder dan ooit! Tweede in de Grote Prijs Helsinki, winnaar van een speedproef, 9e in de Wereldbeker, het zijn prestaties.

Dan even naar Assen. Daar zat Patrik even in zak en as. Geen goede prestaties van Va-Vite, hij was niet in vorm. Onze 7-jarige merries Lady Macbeth en Uletta lieten wel goede dingen zien, tot in de 1.45m proeven toe. Twee keer kreeg Lady Macbeth een fout op de eerste hindernis, en daarna was ze bij de les.
In San Giovanni kreeg Patrik nog een pluim van Pius Schwizer dat hij altijd een plan heeft. De manier waarop hij zijn parcours uitstippelt, en het dan probeert te rijden, bedoelde hij dan. Als het even minder gaat, moet Patrik ook een plan hebben.
Het plan nu is om Va-Vite even rust te geven. Het seizoen en dekseizoen is lang geweest. Ook met Withney, Cadjanine, en de andere wedstrijdpaarden moeten we uitkijken dat we ze niet teveel laten doen. Ze moeten fris aan de start verschijnen. Als Patrik binnenkort te weinig wedstrijden heeft met de paarden, kan hij zich gaan ontspannen of inspannen in een andere sport! Op de foto, de "Stal-Ceulemans"-wielerploeg is een feit!
In ieder geval zal Patrik er alles aan doen, dat hij zelf en zijn paarden fris en monter verschijnen aan de viersterrenconcours in Luik. Dat is de volgende belangrijke afspraak, van 3 tot 6 november.
http://results.scgvisual.com/2011/helsinki/