13-11-2011

Eventers onder de kleinkindjes Ceulemans; LRV cross te Meer op 13 november.

De cross vond plaats in het domein aan het recreatiegebied "De Mosten", een mooi stukje natuur waar de pony's en paarden voorlopig nog welkom zijn.

Nathalie De Winter en haar vriendinnetje Caro Belle De Hornois van PC Kontich gingen voor het eerst deelnemen aan een cross. Ze hadden al zoveel verhalen gehoord van de andere crossertjes van de club. Vooral zijn de nichtjes Julie en Mieke Ceuterick fel gebeten door de eventing-microbe.
De meisjes waren zeer zenuwachtig voor de start. Ze stonden er nu alleen voor, alleen crossen door de bossen van Meer. Gingen ze de weg nog wel weten? Waren ze hier al klaar voor?

Als we de kinderen zagen vertrekken, was het toch wel even bang afwachten voor de mama's. Sommige papa's probeerden hun kinderen met de fiets te volgen, sport dus voor de hele familie..
Als de meisjes dan over de finish reden, was het geweldig om zien. Ze waren zo gelukkig, het was super leuk geweest, en vooral voor herhaling vatbaar.

Een cross is natuurlijk niet alleen genieten, maar ook een wedstrijd. Het is een samengestelde wedstrijd, met de cross, het springparcours en de dressuurproef. Wie het minst aantal strafpunten achter zijn naam krijgt, is de winnaar van zijn reeks.
In het Antwerpse weet men duidelijk wat crossen is. 10 van de 11 reeksen werden gewonnen door kinderen van Antwerpse ponyclubs. Even de winnaars op een rijtje, de volledige uitslag is terug te vinden op de LRV site.

Eén ruitertje slaagde er zelf in 2 reeksen op zijn naam te schrijven. Het is de 9-jarige Davy Goris van LRV Merksplas. Knap gedaan, man!

Reeks 1 (A en a) ring 11: Goris Davy met Rusty (LRV Merksplas)
reeks 2 (B) ring 10: Berkvens Shelsey van Beerse met Juanto
reeks 2 (B) ring 9: Goris Davy met Ilco (Merksplas)
reeks 3 (C) ring 8: Van Huffelen Daphne met Esperado (Kalmthout Achterbroek)
reeks 3 (C) ring 7: Peeters Imke met Zorro (Rijkevorsel)
reeks 3 (D) ring 6: Bosch Lisse met Lord D'Hoge Rielen (Tielen)
reeks 3 (D) ring 5: Climan Jordy met Apache (Kalmthout Achterbroek)
reeks 3 (D) ring 4: Geens Gitte met Beukenhof's Rianna (Rijkevorsel)
reels 3 (D) ring 3: Jochems Ulrike met Money Box (Rijkevorsel)
Reeks 4 (C en D) ring 2: Van Riel Claire met Sunny
reeks 5 (C en D) ring 1: Heylen Rik met Happyness (Lille)

Reeks 5 is de hoogste reeks binnen LRV. Meestal geeft de uitslag in de dressuur de doorslag voor de overwinning. In Meer bleek de toegestane tijd in de cross een extra moeilijkheid, waardoor er heel wat combinaties tijdfouten kregen. Slechts 1 combinatie slaagde er in om binnen de vooropgestelde tijd de finish te halen. Dankzij die snelle cross kon Rik Heylen de overwinning behalen, ondanks een pechfout in zijn springparcours. De tweede plaats was voor Jorich Spits met Galinka (Merksplas), voor Lisa D'Haenens uit Gavere.
http://www.lrv.be