26-01-2012

Zondag 29 januari, M-indoor pony's - selectiewedstrijd prov. Antwerpen in Brecht.

Na Jumping Mechelen en de Feestveiling is het terug tijd voor actie!
Vorige week was er voor Jonas Vervoort al de Euphony Gold Cup in Hulsterlo. Met de nieuwe merrie Chica, behaalde hij de finale van de 1.40m GP. Jonas had Chica goed aan het springen, met 1 fout in de barrage. Ook met Felitia DH behaalde Jonas een klassement in de 1.30m proef. De 6-jarige halfzus van Westside vd Meerputhoeve is op de goede weg.
Onze neef Jeroen De Winter nam met Ixion vh Netehof deel aan het hengstengala in Moorsele. Deze 4-jarige dekhengst is in eigendom van en staat ter dekking bij Roger De Winter, grootvader van Jeroen. Jeroen en Ixion waren het jongste duo op het BWP-hengstengala, en ze deden het prima.

Onze jeugd heeft een goed voorbeeld aan neef Jeroen, en krijgen dezelfde kansen om zich te bewijzen..
Onze zonen Marnick en Thibeau Spits, nichtjes Mieke en Julie Ceuterick en Jorgen De Winter mogen nu zondag naar de M indoor in Brecht. Voor de lagere reeksen C licht en D licht kunnen ze hun selectie voor het provinciaal kampioenschap behalen op de regionale wedstrijden. Voor de hoogste reeksen D midden, C midden en B licht zijn het de 2 selectie-indoors op provinciaal niveau die bepalend zijn.
De eerste hebben we al gehad in de maand december, in Moervelden. Ze weten dat ze niet kansloos zijn om hun ticket voor deelname veilig te stellen, maar dan mag er niet teveel fout gaan..
Nu zondag 29 januari wordt het dus best spannend in de Kraaienhorst in Brecht.
Het provinciaal kampioenschap wordt georganiseerd door de club, waar onze kinderen deel van uitmaken, de club van Kontich. Ook het provinciaal kampioenschap voor de paarden wordt georganiseerd door LRV Kontich, op 19 februari.
De pony's strijden voor de provinciale titels op 26 februari.
Onze neef Jeroen De Winter heeft nu zondag zijn voorlaatste regionale wedstrijd bij de paarden, in de rijhal van LRV Kontich.

Patrik heeft zijn paarden even wat rust gegeven, en komt pas terug in actie tijdens de Winter Equestrian Nights, van 9 tot 12 februari. Het zal een hele verhuis worden, want er zijn in Hulsterlo dan proeven voor pony's, jonge paarden en de ervaren paarden.
http://www.winterequestriannights.be

Source photo: Tess Dewerie