11-02-2012

Edwina Alexander wint Grote Prijs GP Wen voor mede-organisator Niels Bruynseels.

De Winter Equestrian Nights zijn toe aan hun laatste avond. Een hele week passeerden er tal van combinaties de revue, de ene al succesvoller dan de andere.
De profruiters kwamen al wel eerder in de ring, met als doel opwarming naar de Kleine Grote Prijs of Grote Prijs, geprogrammeerd op zaterdag.
De kleine Grote Prijs werd door het groot aantal inschrijvingen gebracht naar een proef rechtstreeks op tijd.
Vroeg in de wedstrijd kwam de jarige Thiago Ribas da Costa, stalruiter van Starhorses, met Entre Nous aan de leiding. Ze zouden deze koppositie niet meer uit handen geven. Voor onze stal ondernam Patrik nog dappere pogingen met Uletta (Cento Lano) en Lady Macbeth (Limbus), maar beide merries kregen 1 fout.

De Grote Prijs van de Wen is gekend om zijn delicate omlopen.
De voorbije edities kwamen er slechts een handvol combinaties door naar de barrage. Van de 47 starters vandaag, moest het publiek wachten tot nummer 23 alvorens er een foutloze rit te noteren viel. Uiteindelijk kwamen er nog 7 kandidaten voor de barrage, en zeker niet de minste.
Het was Sven Van Dijck die een super snelle chrono wist neer te zetten, met één fout op de laatste hindernis. Niemand deed beter, tot de twee laatste combinaties zouden aantreden. De aanhang van de Wen hoopte op een puike prestatie van mede-organisator Niels Bruynseels met Chilli Pepper van de Helle. Niels deed het ook foutloos en vlot, en nam resoluut de leiding. De druk kwam meteen op de laatste combinatie, en van haar wordt gezegd dat ze de meest verdienende amazone is van het afgelopen jaar. Ze zal zeker weten hoe met druk om te gaan, want Edwina Tops-Alexander piloteerde Heidi du Roussoit (Heartbreaker) perfect door de barrage, en ze bleef onder de tijd van Niels.
Winst was meteen voor de amazone met Australische nationaliteit, en een Belgisch paard dat ze vorig jaar kocht bij Jérome Guéry.

De Grote Prijs was zonder meer een geslaagde proef voor het publiek. Voor ons persoonlijk zou ze nog mooier zijn geweest als we zelf ook in die barrage zouden geraakt zijn. Er kwam een meer dan verdienstelijke poging van Patrik met Sherlock K, de imposante schimmelhengst. Meer en meer geraken Patrik en Sherlock terug op elkaar afgestemd, ze worden terug een combinatie. Ook Va-Vite liet goede vorm zien. Op vrijdagavond waren Patrik en Va-Vite goed voor de 6e plaats in de 1.45m proef. Op zaterdag was er even een communicatieprobleem tussen ruiter en paard richting driesprong, maar dat werd achteraf wel rechtgezet.

Zondagochtend komen de pony's aan de beurt in Hulsterlo. Omstreeks 13u wensen ze van start te gaan met de hengsten, voor de 1e manche van de hengstencompetitie.
http://www.winterequestriannights.be