22-02-2012

Withney 4e in GP CSI** Neeroeteren; Uletta toont zich als belofte voor toekomst.

De 8-jarige Uletta Dwerse Hagen, dochter van Cento Lano, zal dit seizoen mee doorgroeien naar hoger niveau. Dat hopen we althans, en dit weekend heeft ze ons ook goed kunnen overtuigen op de 1.40m parcoursen in de Warre. De ervaring van Withney, die heeft ze nog niet. Als ze ooit hetzelfde palmares als Withney kan behalen, daar willen we voor tekenen.
Withney heeft aan dat lijstje van goede prestaties, nog ééntje bijgevoegd. Ze werden mooi 4e in de Grote Prijs van Neeroeteren. In december 2011 was Withney ook al foutloos in de Warre, en probeerde Patrik heel snel te zijn, met fout tot gevolg. Nu wou Patrik het iets voorzichtiger doen, en de druk bij de andere barragekandidaten leggen. Als derde starter in de barrage, nam hij inderdaad de leiding met een foutloze, vlotte omloop. Het kon sneller, zo bewezen Matthys Van Asten, Ben Schroder en Katharina Offel. Ze verwezen Patrik en Withney naar de 4e plaats, maar het gaf een heel fijn gevoel.

Dit weekend is het rustig voor Patrik. Enkel op vrijdagavond is er de derde manche van de hengstencompetitie in 's Gravenwezel. Op zondag 26 februari nemen de zonen Thibeau en Marnick Spits, nichtjes Mieke en Julie Ceuterick en neef Jorgen De Winter deel aan het provinciaal kampioenschap bij de pony's. Dat kampioenschap vindt plaats in de rijhal van Kontich.
Vorige zondag wist onze neef Jeroen De Winter bijna een provinciale titel binnen te halen, in de reeks midden. Samen met Mozart, was hij goed voor de 2e plaats.

Een week later staat er voor Patrik een belangrijke internationale wedstrijd op de agenda. In België had Patrik graag te gast geweest op de tweesterrenconcours in Gent, van 1 tot 3 maart. Hij kreeg echter de kans om aan de start te verschijnen van de driesterrenconcours te Bremen, van 1 tot 4 maart. Een kans die we moeten nemen; er is ook een landencompetitie, waar een Belgische equipe aan de start verschijnt. Trekken voor België naar Bremen: Dirk Demeersman, Annelies Vorsselmans, Dominique Hendrickx en Patrik.
http://www.gregorywathelet.com/fr/News/Gregory-et-Cadjanine-le-pourquoi-du-comment.html