26-02-2012

Mieke Ceuterick haalt haar eerste provinciale titel met Xander in B licht.

Voor de derde keer op rij wint het gewest van Mechelen de intergewestenwedstrijd op het provinciaal kampioenschap.
Dat is een prestatie dankzij enkele ruiters; Lotte Scharlaeken, onze zoon Marnick Spits, Tatjana Emmerechts, Mirthe Roelandts, maar vooral dankzij ons nichtje Mieke Ceuterick en Dimme Dhaese.
In de voormiddag sprokkelden zowel Dimme als Mieke heel wat punten door 2e te worden in het stijlspringen van respectievelijk de klasse D midden en de klasse B licht.

In de namiddag, als het op snelheid ging, was Mieke met Xander de snelste in B licht. Haar eerste echte titel, mooi, mooi. In D midden, de hoogste reeks, stond er een technisch moeilijk parcours. Voor de meer ervaren ruiters, was dit geen probleem. 8 ruiters haalden de barrage, en daar in was Dimme Dhaese met zijn pony Inneke de snelste, voor Pieter Van den Bergh (Bengel vd Kapel), en Rik Heylen. Het is eveneens de eerste provinciale titel voor Dimme, en hij kan mee als favoriet volgende week naar het nationaal kampioenschap. Op zaterdag 3 maart springen de ponyruiters hun nationaal kampioenschap, op zondag 4 maart is het de beurt aan de paarden, in de rijschool (Oud-Heverlee).

Op de foto zien we een glunderende Thibeau Spits. Samen met Saartje waren ze goed voor de 6e plaats in B licht op snelheid, en 10e in de stijl. Op zijn eerste deelname op een provinciaal kampioenschap, is dat al heel wat.
Wie nog glunderende gezichtjes wil zien, die kunnen straks via de link zelf nog wat foto's bekijken.
http://www.oypo.be/pixxer.asp?path=o62gfp54&user=tessdewerie

Source photo: Tess Dewerie