18-04-2012

Bachelor vd Dwerse Hagen; vice-kampioen eventing LRV !

Groentenjumping 2012 zit er nu helemaal op. De resultaten van de Vor wedstrijden, had u nog tegoed, en kunnen via de link gemakkelijk teruggevonden worden.
We hebben dit jaar onze jumping over 2 weekends gespreid. Het eerste was er voor de nationale en LRV ruiters, het 2e voor de ruiters van de Antwerpse provinciale club Vor.
De LRV ruiters hadden op zondag 15 april een ander hoogtepunt, het nationaal kampioenschap eventing in Lummen.

Meer info kan u vinden op de website van www.lrv.be, maar met zekere fierheid kunnen we toch zeggen dat ons fokprodukt Bachelor vd Dwerse Hagen (Premium x Laika (Fleuri du Manoir)) 2e geworden is in de hoogste klasse Z.
Het puntenverschil was minimaal met Sven Grouwels, die zich voor de 2e keer op rij kampioen eventing bij LRV mag noemen.

Bachelor is geen toevalsprodukt. Halfzus Horfé de l'Europe (Bon Ami) was een crack in het springen, iets wat ook gezien werd door Jan Tops. Op 8-jarige leeftijd werd ze via Jan Tops verkocht naar David Barker, waarmee ze, onder de naam Faraway Hills, heel wat internationale successen boekte. Bachelor is hier als jong paard vertrokken, en amazone Tiffany Van Dooren is er in geslaagd zijn talenten uit te bouwen tot een volleerd eventingpaard. We wensen de familie Van Dooren van harte te feliciteren en wensen hen nog veel geluk!

Vorige week waren er in Lummen dus 2 manifestaties. Het eerste weekend van de Springtour, en de nationale cross LRV.
Dit weekend is er de tweede week Springtour, waar Patrik graag te gast is. Hiervoor doet hij beroep op Lady Mc Beth en Uletta Dwerse Hagen.
Uiteraard is de allerbelangrijkste wedstrijd dit weekend de finale van de Wereldbeker in 's Hertogenbosch. Meer info vindt u op www.indoorbrabant.com. Voor België aan de start in 's Hertogenbosch: Ludo Philippaerts en Rik Hemeryck.

Via de bijlage kan u de uitslagen van de nationale cross vinden. Opmerkelijk is dat onze schoonzus Diane Kooremans 4e, haar zoon (en onze neef) Pieter Spits 3e en haar zus Lydie Kooremans 2e werden in de reeksen licht. Over een paardenfamilie gesproken, want hun jongere broer Raf Kooremans blijft in de running om evt opgenomen te worden in het Nederlands eventing-team voor de Olympische Spelen. Binnen 100 dagen gaan die trouwens van start!
http://www.equibel.be/prg/results/results_events_cs.php?eid=36572&tnr=10

Source: gj