23-04-2012

Knap werk van Rik Hemeryck in finale Wereldbeker 's Hertogenbosch.

We konden en mochten er niet naast kijken. Rik Hemeryck heeft dat bijzonder knap gedaan in de finale van de Wereldbeker, het voorbije weekend.
Met uiteindelijk een 9e plaats in de eindstand, is zijn werk van lange adem zeker beloond.
Dit weekend waren alle ogen gericht op de Wereldbeker, en met de finale op zondag heeft de sport gewonnen. Nog een barrage tussen 2 ruiters om te beslissen wie er deze prestigieuze titel won. Een barrage tussen jong (Steve Guerdat) en iets ouder (Rich Fellers). Toen Steve Guerdat zijn ronde had gedaan met Nino, zou bijna niemand gewed hebben dat Rich Fellers met zijn 16-jarige Flexible die tijd nog kon verbeteren. Toch geschiedde het zo, en stonden 2 Zwitserse ruiters op het podium, naast de Amerikaan Fellers. Pius Schwizer kreeg in de ultieme ronde een fout met Carlina, en miste op deze manier de barrage, maar werd hierdoor 3e in het algemeen klassement.

Het voorbije weekend was Patrik aan het werk in Lummen. Een mooie prestatie kwam er van Uletta in de proef 1.45m op zaterdagavond. Eén fout weerhield haar van de barrage, waar slechts 6 ruiters voor gekwalificeerd waren. Toch enkele FEI rankingspunten, die kunnen nog van pas komen.

Binnen enkele dagen beginnen we aan Jumping Antwerpen. Withney lijkt in goede vorm, laat ons hopen. We kijken er ook naar uit om onze Euphony Cadjanine Z te aan het werk te zien met Gregory Wathelet. Meer info over Jumping Antwerpen, is te vinden via de link.
http://www.jumpingantwerpen.be/website.php?taal=en&page=nieuws