03-05-2012

Uletta, 8-jarige dochter van Cento Lano, meteen goed voor 8e plaats in prijs Cristal.

Vorig jaar was onze Uletta nog 6e op het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden in Lummen.
Enkele maanden later werd ze vice-Belgisch kampioen bij de scholieren met onze neef Jeroen De Winter.
Daarna kwam ze terug onder het zadel van Patrik, om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het grotere werk.
Soms wil Uletta het iets té spectaculair doen, maar nu blijkt ze haar krachten goed te doseren. Zo goed zelfs, dat ze vandaag foutloos bleef in de 1.40m-1.45m proef in Lummen. Door twijfel aan de staat van de bodem op de Derby arena, werd de eerste 1.40m proef afgelast. In de namiddag kon het programma wel goed afgewerkt worden. Er kwamen maar liefst 93 combinaties aan de start van de prijs Cristal, waarbij de tijd van Uletta bovendien nog goed was voor een 8e plaats. Winst in deze rubriek was voor de Zwitserse ruiter Werner Muff.

Heel wat ruiters, die morgen de landenprijs moeten rijden, hebben deze proef als opwarming gebruikt. De landenprijs gaat van start op vrijdagnamiddag omstreeks 15u. Voor België is het een eer om voor eigen publiek een goed resultaat te halen. Komen aan de start in het Belgische team; Niels Bruynseels, Olivier en Nicola Philippaerts en Donaat Brondeel. België heeft het geluk dat het reeds kan deelnemen aan de Super League, die volgende week zijn eerste wedstrijd kent in La Baule.
Heel wat landen zijn op zoek naar een startticket voor volgend jaar, en daarvoor is een goed klassement in een landenprijs niet te onderschatten. De spanning zal zeker te voelen zijn, morgen in Lummen, bij de eerste landenwedstrijd van het seizoen in de Promotional League.

Volgende week in de eerste Super League wedstrijd in het Franse La Baule, zal Gregory Wathelet ook van de partij zijn met Euphony Cadjanine Z. Zover zijn we nog niet, dit weekend gaat onze aandacht uit naar Lummen. Meer info via de link.
http://www.lummen-horses.be/spring_classic_nl/nieuws.php