09-05-2012

Euphony Cadjanine Z onderweg voor een volgende uitdaging in La Baule.

Het voorbije weekend zijn we verwend. Het mindere weer, daar kunnen we over blijven zagen. Maar laat het ons optimistisch bekijken.
Het Belgische team dat in de landenwedstrijd van Lummen knap 2e wordt, Gregory Wathelet die het Belgisch kampioenschap 7-jarigen in eigen land houdt met winst van Forlap, de buitengewone knappe overwinning van Jan Vinckier in de Grote Prijs van Lummen met Emilie, en daarenboven Dominique Hendrickx op een 2e plaats.
We zullen het ooit met mindere resultaten moeten stellen, dus mogen we best tevreden zijn.
Ondertussen zijn we ook in Frankrijk geweest, en daar was ook meteen het eerste nieuws dat er een Belg de Grote Prijs van Le Touquet had gewonnen. De naam waren ze even vergeten, maar het was met Cyber. De naam van het paard was hen dus wel bijgebleven, Cyber de l'Obstination om correct te zijn. Als ze hem nog enkele keren van dichtbij kunnen zien, zullen ze de naam van José Thiry zeer zeker onthouden. Een boeiend man, dat is het minste dat we van José mogen vertellen.

Onze eigen prestaties in Lummen doen niet dromen, maar doen ons ook niet het rood op de wangen krijgen.
Met opgeheven hoofd mocht Patrik de piste verlaten met Va-Vite. In de eerste rankingsproef werden ze 12e met een nulrit. In de Grote Prijs werden ze 19e met 4 punten uit de eerste omloop, en 8 uit de tweede omloop..
Onze Delphine heeft het weer prima gedaan. De 9-jarige dochter van Triumphe de Muze heeft al geen problemen meer met de 1.35m proeven, met telkens 1 spijtige fout in de omloop.

De volgende weken worden we hier ook verwend in België, met fijne organisaties op 3-sterren-niveau.
Deze week is het alvast CSI*** Lommel, waar Patrik aan de start verschijnt met Va-Vite, Lady Mc Beth en Delphine.

We volgen ook met de nodige spanning enkele andere wedstrijden. De belangrijkste wedstrijd van dit weekend is de eerste manche van de Top Series in het Franse La Baule.
Onze eigenste Euphony Cadjanine Z zal waarschijnlijk dan mee aantreden in de landenprijs nu vrijdag met Gregory Wathelet. Zijn verder voor België naar La Baule: Dirk Demeersman, Niels Bruynseels, Philippe Lejeune en François Mathy. We duimen zeker van op afstand...

Een ander Belgisch team komt aan de start in het Oostenrijkse Linz, voor de volgende manche in de Promotional League. Vorig jaar was Patrik zelf daar nog van de partij met Cadjanine, waar hij met twee nulrondes bijdroeg tot de 2e plaats in de landenwedstrijd. Dit jaar bestaat de Belgische ploeg in Linz uit Pieter Devos, Frederick Cattebeke, Maurice Van Roosbroeck en Dominique Hendrickx. We wensen beide teams alle succes toe!
http://www.labaule-cheval.com/2012/pages/accueil.html