20-05-2012

Patrik en Withney winnen kleine Grote Prijs in Kapellen; Caroline Poels GP.

Op zaterdag stond in Kapellen de kleine Grote Prijs op de agenda. Een proef die telt voor de FEI ranking; en naast de nodige euro's dus ook punten te sprokkelen.
Met 14 gingen ze door naar de barrage, waarbij Patrik met onze Withney vd Dwerse Hagen. Daniel Deusser had de tijd met Domingo (Thunder vd Zuuthoeve) alvast scherp gezet.
Het lukte Patrik en Withney om die tijd te verbeteren. Het bleef spannend tot de laatste combinatie, om te zien of de buit binnen was. Op José Thiry staat momenteel geen maat op, want hij ging bijzonder snel. Hij finishte slechts 4 honderste van een seconde na Patrik, en de tweede overwinning in Kapellen was voor Patrik een feit.

's Avonds was er nog een poging van Patrik in de krachtproef met krachtpatser Zidane. Er kwam spijtig genoeg een fout op de eerste hindernis, een simpele oxer. De muur van 1.80m was geen probleem, en daar sprong hij met heel wat lucht over. Zidane kan zijn krachten sparen tot volgende week, want in Nieuwpoort krijgt hij herkansing..

Geen herkansing mogelijk vandaag in de Grote Prijs van Kapellen. De tenoren van de kleine Grote Prijs lieten het een beetje afweten. Deze keer waren er slechts 5 combinaties voor de barrage. Het zag er naar uit dat Jérome Guéry met Waldo de winnaar van de Grote Prijs zou worden, met een snelle nulrit. Caroline Poels, vriendin van Pieter Devos, stak daar nog een stokje voor, en stak een versnelling bij. Met Valley vormt ze al geruime tijd een perfecte combinatie, en ze verwees Jérome naar de 2e plaats. Bijzonder knap was ook de prestatie van Kim Thiry met Chelsea op de 4e plaats.

Er werd niet alleen gesprongen in Kapellen, Madrid of Hamburg. Ook in Kopenhagen stond er een 4-sterrenconcours op de agenda, met een Nations Cup in het kader van de Promotional League. Onze kameraad Joe Clee was voor het eerst opgenomen in het Brits landenteam met Diablesse De Muze. Waar het net niet volgens plan liep in de landenprijs, en geen 2e ronde voor Engeland, werd helemaal rechtgezet in de Grote Prijs. Joe en Diablesse werden knap 2e in de Grote Prijs, achter de Nederlandse ruiter Jan Hendrik Schuttert. De resultaten van Kopenhagen via de link. Er was geen Belgisch team aan de start in Kopenhagen. Een volgende landenwedstrijd wordt volgende week in Rome gesprongen, in de tweede Super League wedstrijd. Daar moet Gregory Wathelet niet naar toe met Cadjanine. Het wordt een Limburgs onderonsje met Jos Lansink en de 3 Philipaertsen: Ludo- Olivier - Nicola.
Een week later zal Cadjanine opgesteld worden in het team van Sankt-Gallen, voor de derde manche in de Super League.
http://live.equi-score.de/index.php?mod=mod_copenhagen2012