11-06-2012

Geslaagde Grote Prijs van Aalst; winst voor Dirk Demeersman.

Pech voor Patrik in de Grote Prijs van Aalst met Va-Vite.. Een vroege fout op hindernis 3 ontnam al vlug de moed op een uitzicht in de 2e omloop. Va-Vite deed verder een goede proef, en kreeg nog een 2e fout op de laatste hindernis.
Eerder op de dag was Uletta al wel voor de 2e keer dit weekend geklasseerd in de 1.40m proef, met een nulrit op de 8e plaats.
Jumping Aalst heeft echt pech gehad met het slechte weer, en ondervond daar vooral in de stallen en op de parkings heel wat hinder van. Op zondag bleef het gelukkig droog, en kwam er heel wat publiek kijken naar de laatste Grote Prijs van Vigo op Belgische bodem.
Het publiek werd echt wel verwend, want de barrage was heel mooi om te volgen.
De top 4 was aan elkaar gewaagd. Maurice Van Roosbroeck heeft met Calumet een fantastisch competitief springpaard bij zich. Zijn tijd was goed voor de 4e plaats. Toen Joe Clee als laatste ruiter binnen moest met Diablesse, stond Philippe Lejeune met Vigo op de 2e plaats en Dirk Demeersman aan de leiding. We hebben Joe ooit al sneller zien rijden, maar het was zeker een knappe en zekere ronde, goed voor de 3e plaats.

Wie ook knap en zeker begonnen is, dat is Nico Van Der Plaetsen met Wrangler. Na een 2e plaats op vrijdag in de 1.25m proef, ook nog eens een 2e plaats op zondag in de 1.25m Grote Prijs Vor in Oud-Turnhout. Mooi, zo!

Voor Patrik is het volgende weekend een rustig weekend. We blijven graag in eigen land voor de nationale Gold League wedstrijd in Duisburg.
Gregory Wathelet en Cadjanine trekken terug naar het buitenland, en wel naar Cannes voor een volgende manche in de Global Champions Tour. Daar beginnen de wedstrijden op donderdag, de Grote Prijs GCT Cannes is voorzien voor zaterdagavond.
http://www.globalchampionstour.com/events/2012/cannes/