04-07-2012

3 op 3 voor Gretel, 9 op 9 voor Valence DH Z !

De stress hier is er wat af, en dan graag even rustig de tijd nemen om het voorbije weekend even te overlopen.
De internationale driesterrenconcours in Bonheiden is voor Patrik goed verlopen. De 2e plaats van Va-Vite in de 1.40m proef, bracht de nodige euro's en goed gevoel. Voor onze Withney kwam er zowel in de 1.45m proef op vrijdag, als de kleine Grote Prijs op zaterdag telkens die ene pechfout, maar ze was wel héél goed, en dus ik ook wel heel fier op ons Withney. De volgende keer meer geluk!
Bij wie het geluk momenteel niet op kan, en het is hem van harte gegund, dat is bij Harry Smolders. Met Powerfee won hij zowaar twee proeven in Bonheiden, waaronder de Grote Prijs, gedoteerd met maar liefst 50.000 euro.
Op zaterdagavond was Gregory Wathelet aan de winst met Desteny van het Dennenhof.
Waar het geluk even niet aan haar zijde staat, dat is bij onze Cadjanine Z. Het was voorzien dat Gregory deze week met o.a. Cadjanine aan de start zou verschijnen in Aken, maar door lichte blessure, opgelopen in Cannes, werd besloten geen risico te nemen. De 5-sterrenconcours in Aken is op dinsdag van start gegaan. Hoogtepunten worden zeker de landenprijs op donderdagavond, en Grote Prijs zondagmiddag. Meer info kan gevonden worden via de link.

De concours in Aken is één van de mooiste wedstrijden ter wereld, en maakt deel uit van de Top League. Enkel de 8 beste landen krijgen startgelegenheid voor deelname in de landenwedstrijd. België is dit jaar goed gestart met winst in La Baule, maar alle landen zijn aan elkaar gewaagd en voor elk punt zal toch gevochten moeten worden. Het is fantastisch om aan zo'n mooie reeks wedstrijden te kunnen deelnemen voor een land.
Wie er zelf aan een mooie reeks bezig is, dat is onze Jeroen De Winter met zijn Gretel (v. Corland). Na winst op de nationale wedstrijd bij de 6-jarige paarden in Lommel op 24 juni, volgde er winst bij de proef 6-jarige paarden in Zandhoven op vrijdag 29 juni, én winst op het LRV tornooi in Turnhout in de klasse licht op zondag 1 juli. Drie overwinningen op één week tijd voor een zelfde combinatie. Knap werk! Jeroen deed er zelf nog een schepje bovenop, door eveneens de klasse Zwaar te winnen in Turnhout! Het is de eerste keer dat Jeroen daar in slaagt op een gewestelijk tornooi bij de paarden, in de hoogste klasse, dankzij de merrie Daskia (v. Canadian River, in eigendom van zijn nonkel René De Winter).
Onze Jeroen is goed bezig, en daar zijn we met zijn allen heel fier over. We zijn uiteraard fier op al onze kinderen, nichten, neven, want ze doen allemaal hun best.
Deze week zijn ze in de voormiddag extra actief.
Bij ons aan huis in de Leliestraat, is momenteel onze stal klaar om kinderen op een veilige manier te leren pony-rijden. Het was ook nodig, omdat we maandagochtend 16 kinderen mochten ontvangen, waarvan 14 kinderen nog nooit hadden gereden. Op 5 voormiddagen proberen we er samen iets van te maken, en het verloopt prima. Met dank aan de begeleiders, heel wat helpende handen, onze kinderen, en vooral onze pony's die precies beseffen dat ze nu toch maar heel braaf moeten zijn..
Er is een tweede kamp voorzien, ook in samenwerking met de gemeente van St-Katelijne-Waver, van 20 tot 25 augustus.

Tegen dan is er nog veel water naar de zee.. Ook zal dan geweten zijn hoe de Belgen het zullen gedaan hebben op de Olympische Spelen. Bondscoach Philippe Guerdat staat nog voor een moeilijke opdracht. Volgende week zou tijdens een persconferentie het team van Londen kenbaar gemaakt worden. Toch wel spannend, voor heel wat ruiters, eigenaars, sympathisanten.
Tegen 20 augustus zullen we ook alle winnaars kennen van de nationale cyclus, en de winnaars van het Belgisch kampioenschap van de jonge paarden in Gesves.
Momenteel doet Valence (Va-Vite x Toulon) het nog uitstekend met Thomas De Wit bij de 5-jarige paarden. Valence realiseerde het voorbije weekend haar 9e foutloze omloop op 9 deelnames. Dit weekend loopt Valence niet, maar het wordt uitkijken naar de mogelijke 10 op 10, én mee de winst in de cyclus binnen 2 weken.

Dit weekend tekenen heel wat ruiters present in Hulsterlo voor de beker van België seniors. Ook Patrik gaat meedoen met Comptesse vd Withoeve (Sheyenne de Baugy), Lady Macbeth DH (Limbus) en Uletta vd Dwerse Hagen (Cento Lano). Voor de nevenproeven mogen Don G (Heartbreaker) en Delphine (v. Triumphe de Muze) mee.
http://www.chioaachen.de/en/starterlisten