11-10-2012

Volgend jaar 10 jaar Groentenjumping; mede dankzij hulp van Wim vd Bruel.

Vandaag begint de CSI*** St-Lo. Het zal één van de laatste driesterrenconcoursen zijn van de volgende maanden.
De organisaties worden schaarser, gisteren ook nog het nieuws gekregen van de afgelasting van CSI Montpellier in de maand november. In eigen land zijn er nog enkele toffe tweesterrenconcoursen in het verschiet, en hopen we op selectie voor CSI Luik en CSI Mechelen later op het jaar.

Voor organisaties is het ook niet altijd evident. Het is zoeken naar oplossingen, want problemen zijn er immers altijd.
We hebben volgend jaar onze jubileum-editie van de Groentenjumping. Nog even afwachten op de kalendervergadering voor onze juiste datum, maar we zijn toch weer aan het aftellen.
En we moeten het toegeven, het is Wim Van den Bruel die ons steeds op tijd aanspoort om in actie te gaan.
De laatste weken is het druk rond Wim geweest, want hij komt op in de politiek.
Bij ons in St-Katelijne-Waver hebben we wel 3 kandidaten van de familie Ceulemans, en dit op 3 verschillende lijsten.. Daar wordt het moeilijk om kleur te bekennen.
Voor de provincie Antwerpen is het veel gemakkelijker, en kiezen we alvast voor Wim Van den Bruel, op de lijst van CD&V. We weten dat hij zich zeker zal inzetten voor de paardensport en het platteland, dus dat kan niet mis. De +18-jarigen van de volgende gemeenten kunnen op Wim stemmen: Duffel, Sint-Katelijne-Waver,Bonheiden, Lier, Putte, Berlaar en Nijlen.

We houden ons vast aan tradities, en zo is de BWP Auction Antwerpen ook een traditie geworden. De veiling ingericht door het BWP gewest van Heist op den Berg, met vooral veulens en jonge paarden.
Dit jaar hebben ze wel geen jumping meer in te richten, maar hebben ze gekozen voor een wedstrijd vrijspringen.
We gaan onze kans wagen met Silvester (Stakkato), Carlina (Caretino) en Jackson Dwerse Hagen (Vertigo x Clinton).
Het is allemaal te gebeuren, nu zaterdag in de Moervelden in Broechem.
Twee weken geleden waren we nog te gast in de Moervelden, voor een wedstrijd stijlspringen van VLP, de jeugdcup. Een opsteker voor onze zoon Thibeau Spits, die in de reeks pony's kleine maat (A, B, C) goed was voor de 1e en de 3e plaats. Zijn kansen op selectie voor de finale tijdens Jumping Mechelen slinken wel. Met Wiske won hij het stijlspringen, maar ondertussen verhuisde ons Wiske richting St-Andries...
Thibeau combineert nog steeds voetbal met ponyrijden. Met drie voetbaltrainingen, 1 voetbalmatch per week, de school en 6 pony's te rijden, moeten er soms zware knopen doorgehakt worden..
Hij gaat de volgende keer zijn kans wagen met Sherlock, die toch ook mooi 3e werd in de Moervelden.
We hebben nog een iets bekendere stylist in de familie, met onze neef Jeroen De Winter. Nu zondag trekt hij naar Moorsele, met o.a. Va-Vite, voor een wedstrijd van de Gouden Laars.
http://www.bwpauctionantwerp.be/_html/main.php?taal=nl&page=1