27-12-2012

Droomstart in Mechelen; geslaagde Amika-dag met al 2 bekers...

Dag 1 voor Mechelen staat in het teken van de jeugd.
De Amika-dag, die niet enkel echte paardenmannen naar Mechelen haalt, maar heel wat Studio 100- fans, die op die manier de microbe misschien te pakken krijgen.

Onze dochters Catherine en Lauranne Spits waren maar al te blij dat ze Amika in levende lijve konden zien.
Ze konden ook supporteren voor hun broer Thibeau Spits en nichtje Julie Ceuterick.

En gesupporterd hebben ze gedaan!! Dat de club Leopold III Kontich en ruitertjes van Groentenjumping aanwezig waren, hebben ze in Mechelen geweten.
In de proef voorbehouden voor de B-pony's werden Julie (Kadeeke) en Thibeau (Saartje) naar de finish geroepen.
Bij Thibeau viel er onderweg 1 foutje, bij onze Julie liep het allemaal perfect. Julie nam de leiding, maar moest achteraf tevreden zijn met de 4e plaats. Winst was voor Max Sebrechts (Billie), voor Shelsey Berkvens en Michelle Malisart.

Veel tijd had Thibeau niet, want hij moest direct van tenue wisselen, en op Lucifer de baan op. Dat hij er nog maar 2 minuten op voorhand opzat, heeft niemand gemerkt. In de mini-steeple nam Thibeau een droomstart. De koppositie gaf hij niet meer uit handen, zijn eerste overwinning ooit in Mechelen!! Met dank aan alle supporters! De supporters hebben ook zichzelf beloond, want de club van Kontich -Groentenjumping gingen met de publieksprijs aan de haal, en mogen volgend jaar terug komen, dankzij Jumping Mechelen.

Kort daarna moest het voor Thibeau allemaal iets rustiger en stijlvoller.. Samen met Sherlock was Thibeau geselecteerd voor de superfinale van het stijlspringen in het kader van de jeugdcup VLP- LRV. Sherlock is een B-pony, dus hij deed mee in de kleine maat.
Het ging allemaal prima, al had het iets vlotter gemogen. We waren toch wel bijzonder fier op de prestatie van Sherlock en Thibeau. Ook door de jury werd het geapprecieerd en beloond met de 2e plaats!!!

Ook Patrik kwam in actie. Op de B piste maakte hij deel uit van het Dream Team van Koningshooikt. De ponyruiters Sara De Boeck, Bieke Cornette en Tatjana Embrechts deden het alvast foutloos. De tijd van de 4e ruiter (Patrik in dit geval) zou bepalend zijn. Het kwam er dus op aan om snel én foutloos te blijven. Dat lukte prima, samen met Uletta. Een eerste overwinning van de week, met een grote pluim aan de LRV Club van Koningshooikt.

's Avonds kwam Patrik opnieuw in actie, bij de krachtproef. Jumping is geen absolute wetenschap. In Nieuwpoort lukte het met Zidane wel over de muur van 2.20m. Nu kregen ze een fout op de muur van 1.96m. Het Mechelse publiek kon het zeker appreciëren dat de Belgische ruiter Benjamin Pieters ex aequo won. 4 combinaties sprongen over de muur van 2.16m, niemand lukte het over de muur van 2.25m ondanks de dappere pogingen.

Op 27 december kan Patrik opnieuw dapper meedoen. Hij zal zijn kansen wagen in de Euphony Six Bars, samen met Comptesse vd Withoeve. De sfeer bij de Euphony ruiters zat er alvast goed in de eerste dag. Ook van Rob De Bruyn (Apple Juice) wordt er wel wat verwacht tijdens de 6-barenproef. Of Euphony straks een feestje mag bouwen, dat wordt dan de vraag..

Ook Withney komt vandaag aan de start in de Nekkerhal, in de 1.50m proef. Alle info en resultaten, via de link.
http://results.scgvisual.com/2012/mechelen/index1.html