01-03-2008

Nationale pony indoor

Vandaag waren we te gast in Oud-Heverlee voor de nationale pony-indoor.In de voormiddag kwamen de stijlwedstrijden aan bod.Hier zien we Jorien en Jeroen aan het werk om onze clubkleuren(Kontich) te verdedigen. En dat deden ze geweldig!!!
We starten met de B-ponies. Deze proef werd gewonnen door Van Den Eynde Anouk uit Turnhout. Maar op de 2e plaats zagen we JORIEN LIEVENS met de dekhengst Rakker-L.
Dan werd het parcours verhoogd voor de deelnemers van C-licht. De jury oordeelde dat Rouwette Janot dit keer het goud verdiende.Onze JEROEN behaalde hier een eerlijk verdiende 5e plaats.
Daarna kregen de ruiters van D-licht de mogelijkheid om zich te bewijzen. Het goud ging hier zeer verdiend naar JORIEN met Bogey Tim. De 2e plaats was voor de amazone Axelle Vereecke.De 6e plaats was voor de zeer vriendelijke amazone Eveline Lauwers met Quatro. Als je haar ziet dan is het altijd met een stralend gezichtje. Als ze daar punten op zouden geven dan heeft ze voor mij altijd de hoofdprijs.
Dan stond de wedstrijd C-Midden op het programma.Dit zijn de hoogste parcours voor de Ckes, hier zijn ruiter en pony een echt team want anders lukt het niet meer. De eerste plaats was voor Katrien Cox met frontero(Nabor).Ook de 2e plaats was voor een Nabor-afstammeling nl.Bijou met Nathalie Arnouts. En op de 7e plaats zagen we nog een Nabor nl. Cicero met JEROEN DE WINTER.Fantastisch toch.
D-midden werd ons neusje van de zalm. Diegene die alles goed gelezen hebben,hebben het waarschijnlijk al begrepen. Ook hier ging Kontich er met een prijs aan de haal. JORIEN won deze stijlproef met klasse.
We hadden dus in elke reeks een prijs kunnen bemachtigen. Voor mij zijn dit dan ook de stijlkampioenen. Proficiat Jorien en Jeroen!!!Een andere stijlruiter die we in D-midden aan het werk zagen was Domien De Swert met Dino. Hij reed een zeer propere rit en werd 7e. Proficiat.
In de namiddag kwamen de wedstrijden met barrage aan de beurt. Dit zijn altijd spannende wedstrijden.
In B-licht zagen we een overgelukkige mama toen Emely Adams won met Beaty na een zeer snelle barrage.
In C-licht zagen we dan weer een geweldig gelukkige papa.
Hij was zo blij dat hij zelfs met zijn zoon Carron Eduard mee de pist inkwam voor de prijsuitreiking. Geweldig!
In D-licht was het ook lachen.Dit keer met de mama van Jorien Lievens.Ze stond bij ons te springen en ze vond dat de speaker maar moest zwijgen als haar Jorien aan het rijden was.Als dan blijkt dat Jorien de kortste tijd heeft dan....(was't kot te klein)Proficiat Jorien!
C-midden werd gewonnen door Elke Vermeiren en D-midden door Gill Huttener.
Nog een dikke proficiat aan alle ruiters die er vandaag zo een mooie dag van maakte. En was het vandaag een beetje minder weet dan dat het alleen de allerbeste waren die hier vandaag aan de start kwamen.
Groetjes,Wendy