20-04-2008

Winst voor Ludo Philippaerts, voor gastheer Peter Postelmans in finale 1.50m.

Onze paarden hebben in Lummen een fantastisch weekend gehad.
Vanochtend had Adagio nog 1 fout in de 1.40m proef, Belvedère en Ultra Boy deden het foutloos in de 1.35m proef, wat resulteerde in respectievelijk een 13e plaats en een 5e plaats!
Dat gaf vertrouwen voor de finale van het 1.50m.
In de basisomloop verliep het allemaal vlekkeloos voor Patrik en Withney. In de barrage ging het niet zoals verhoopt, en moesten we genoegen nemen met een 18e plaats in de finale.
Winst was er voor Ludo Philippaerts en Sam, die 5 hondersten van een seconde sneller finishte dan Peter Postelmans met Top Gun. Ook Stefan Corten kwam dichtbij met een mooie 4e plaats.
We mogen spreken over een Belgisch succes, maar dit werd toch overschaduwd door het pechweekend voor Maurice Van Roosbroeck.
Maurice Van Roosbroeck had helemaal zijn weekend niet. Het begon al op zaterdag toen zijn vriendin Jenny Jones zwaar ten val kwam. Het was gelukkig enkel een hersenschudding, en na een nachtje ziekenhuis kon ze terug naar huis.
Vandaag viel Maurice in de 1.50m proef met Le Coup bij de sprong over de waterbak, en Le Coup werd gekwetst naar de dierenarts gebracht, waar hij ook een tijdje moet blijven voor verder onderzoek.
Op het eerste zicht geen breuken, maar waarschijnlijk een lange herstelperiode voor Le Coup.
We hebben de successen van Maurice met Le Coup mee mogen beleven, hij maakte ook regelmatig deel uit van het Belgisch team in een landenwedstrijd, en we vinden het dan ook bijzonder spijtig dat dit vandaag gebeurd is. We wensen Maurice en Jenny goede moed en meer geluk de volgende weken.