26-04-2008

Jumping Grobbendonk; mooi decor, mooie organisatie, mooie sport.

De jumping in Grobbendonk is tot in de puntjes verzorgd. Een groen decor, de lentezon en heel veel volk zorgden voor de ideale sfeer.
Op de 1e dag waren onze 3 paarden Adagio, Rapsody en Sherlock solidair door allemaal in de fout te gaan.
Op zaterdag waren ze nog meer solidair, door allemaal foutloos te zijn, en (bijna) allemaal op een 9e plaats te eindigen!
Rapsody was 9e in de 1.35m proef, Adagio dan weer 9e in de 1.40m proef. In de kleine Grote Prijs liet Sherlock al zijn klasse zien in de basisomloop. In de barrage kreeg Patrik met Sherlock een fout op de laatste hindernis. Dit was goed voor de 10e plaats..
Toch knap, want hier zijn straffe ruiters aan de start.
De eerste proef werd gewonnen door Wilm Vermeir met Wizard. De proef van 1.40m kwam op naam van de Brit Nick Scelton. Het ijskarten moet Daniel Deusser goed gedaan hebben, want hij drukte flink op het gaspedaal in de proef van 1.45m, met een verdiende overwinning tot gevolg.
Voor de 2e omloop van het Belgisch Kampioenschap voor de pony-ruiters werd er een bijzonder moeilijke omloop gezet.
Er werden heel wat fouten gemaakt, maar er werden ook heel mooie prestaties getoond.
Uit onze regio wisten er toch enkelen een finaleplaats te bemachtigen; proficiat Jorien Livens bij haar eerste deelname op een BK. Jos Verlooy, Vicky Van de Poel, Jef Wellens lieten ook heel mooie dingen zien.
Ook het BK van de scholieren wordt in Grobbendonk morgen op de middag beslist. Kanshebber op de titel kan nog wel eens Pieter Kenis zijn, die Alonka van Bart Anthonissen mocht lenen, of Jos Verlooy met Omar.
In ieder geval is een bezoek aan Grobbendonk meer dan de moeite waard.
Wij kijken ook uit naar de Grote Prijs, waar Patrik en Sherlock hun kans wagen.

Ons neefje Jeroen De Winter heeft vandaag zijn debuut gemaakt op een nationale wedstrijd. Hij heeft het prima gedaan. Een 4e plaats met Donna in de proef van 90cm, en ook een foutloze barrage met Bolero in de proef van 1m.
Het is een unieke ervaring om op zo'n wedstrijden te kunnen starten. Proficiat, en bedankt aan de organisatie.
http://www.jumping-grobbendonk.com