07-08-2008

Dublin, een paarden-feest in Ierland, de Belgen voelen er zich opperbest.

Mooi, gezellig en toch groots. Zo kan je de jumping in Dublin beschrijven. Van pony, hunter, eventer, jonge paarden tot de beste jumpingpaarden. Vrouwen met de gekste hoeden. Ze zijn er allemaal.
Onze aandacht gaat alvast uit naar de jumping, en dan doen we ons hoedje af voor onze Belgische ruiters.
De eerste dag was Sherlock 5e in de 1.50m proef. Een foutloze en snelle barrage, maar tussen dit geweld dus niet snel genoeg. Het is toch de eerste keer dat we een man als Marcus Ehning met Kochengirl voor zijn. Het spreekt toch tot de verbeelding...
Gisterenmiddag stond er een 1.50m proef 2 fasen klaar. Niels Bruynseels deed het perfect met Aluna. De 8-jarige dochter van Polidektus vd Helle deed het foutloos, en legde beslag op de 3e plaats. Patrik en Withney kregen in de 2e fase een element uit de muur, en werden er 13e mee. Het belangrijkste is voor ons dat we voelden dat ze in vorm zat.

In de Speedproef bijna een Belgisch succes. Philippe Lejeune en Ulysse stonden tot van het begin vd proef aan de leiding met een heel mooie rit. Blijkbaar hadden ze de snelle jongens achteraan gezet, en moest hij achteraf nog tevreden zijn met een 6e plaats.

Het Belgisch succes kon dan toch niet uitblijven. Daar zorgde Dirk Demeersman met Cicero Van Paemel voor in de 6 barenproef. De schimmelhengst sprong over de rechte van 2,05m. Alleen Lauren Haugh deed hem dat na, en ze werden samen ex aequo 1e. Bijzonder knap. En onze schimmelhengst? Sherlock K deed het heel goed, maar iets te graag. Hij liep te gretig naar de rechte toe van 2m. Iets te snel over het voorlaatste element, maar foutloos over de rechte van 2m. Onze krachtpatser werd er toch mooi 5e mee, ex aequo met o.a. Philippe Lejeune en Vigo d Arsouilles.
Sherlock mag nu zijn krachten sparen tot zaterdag, voor de kleine Grote Prijs en de krachtproef.
Voor Withney wordt het morgen een ware beproeving. Ze zijn klaar voor de Nations Cup. Hopelijk kunnen de zenuwen onder controle blijven, en kan het Belgisch team schitteren in Dublin. Wordt vervolgd....
http://www.swisstiming.com/sports/equestrian/racearchives/dublin2008/index.htm