21-09-2008

De Belgen worden 2e in de finale vd Super League in Barcelona!

Vandaag was het zo fijn om er in Barcelona bij te kunnen zijn! Een woord voor de prestatie van het team: TOP!
Vooral Christophe Vanderhasselt en Ultra Top deden 2x een super-ronde, met slechts 1 fout in de eerste omloop. Eigenlijk allemaal super, Lansink en Valintina hadden 1 foutloze omloop, Philippe Lejeune en Vigo deden het 1x foutloos, en de regelmaat van Patrick Mc Entee die 2x 4 punten liet noteren met Ever Mury Marais.
Om de Duitsers voor te blijven, daar had een klein mirakel voor nodig geweest. Heel secuur, vooral in de 2e ronde.
Maar we hebben toch wel bewezen dat we kwaliteit en teamgeest in huis hebben.
Het is voor Jos Lansink nog spannend geweest. Er was een extra bonus van maar liefst 25.000 euro voor de ruiters die de meeste nul-ritten liet noteren in de Super League. Als Ludger Beerbaum in de 2e ronde een fout had gemaakt, dan had Jos Lansink de winnaar geweest.. Alles bleef netjes in de lepels liggen bij Ludger en All Inclusive, en hij ging met die premie naar huis.

Patrik en Withney zaten niet in het team, maar toch voelden we er ons echt wel bij betrokken.
Proficiat aan onze bondscoach Lucien Somers, en aan de Belgen hier. We hebben er met zijn allen van genoten. De Nederlandse equipe werd 3e. In het totaalklassement is Belgie op een knappe 4e plaats ge-eindigd.
Zweden stond laatste, en ook vandaag eindigden ze op een laatste plaats. Hun lot: degradatie.
En Belgie? Volgend jaar opnieuw in de top van de jumping-wereld, en zo hoort het! We hebben ook alles goed in de gaten gehouden.
We hebben gezien dat Ludger Beerbaum dagelijks zijn kilometertjes jogt. Nu nog een trainingsschema voor Patrik opstellen, en wie weet wat presteren we nog volgend jaar??
We zijn vandaag met Withney met een goed gevoel gestopt. Een fout in de 1.45m proef, rechtstreeks op tijd.
Als het had gelukt, was ze goed in de prijzen gevallen.
Nu kwam zelf Rob Ehrens ons achteraf een hart onder de riem steken, met "Het komt allemaal in orde". Net wat we nodig hadden..
http://www.csiobarcelona.com