29-10-2008

Is er iets fout met "gezond chauvinisme"?

We hebben het in Caen nog mogen ondervinden. In Frankrijk hebben de mensen de naam van "chauvinistisch" te zijn, maar dikwijls brengt dat ook enthousiasme met zich mee.
Elke keer als er een Fransman binnen kwam, dadelijk dat applaus en de sfeer zat er goed in.
Er mochten in Caen eerst slechts 5 Belgen starten (achteraf zijn het er 7 geworden), tegen een hele delegatie Franse ruiters/amazones.
Er zijn beperkingen op vanwege de FEI, en dan is er nog een verschil tussen 3-sterrenwedstrijden en 5-sterrenwedstrijden.
Ik ben toch even gaan kijken naar de resultaten van de 5-sterrenconcours in Lyon vorig jaren.
In de Grote Prijs van 2006 waren er 16 Franse ruiters op 50 deelnemers, in 2007 waren het er "slechts" 9 op 42. Maar dit jaar hebben ze terug 28 (!!) Franse ruiters aan de start (zie www.equitalyon.com).

Waarom begin ik hier nu over?
Op www.equibel.be, kan je kijken welke ruiters er geselecteerd zijn voor de 5-sterrenconcours van Brussel.
Elke ruiter wil toch in eigen land aan de start. Of het nu een Franse ruiter in Lyon is, of een Belgische ruiter in Luik, Brussel of Mechelen..

Maar dit jaar lijkt het in Brussel alleen voorbestemd te zijn voor:
Jos Lansink, Ludo Philippaerts, Gregory Wathelet, Patrick Mc Entee, Judy-Ann Melchior en Belgisch kampioen Philippe Lejeune.
We gaan zeker supporteren voor onze Belgen daar.
Maar hopelijk kunnen ze hun lijstje iets langer maken voor de 5-sterrenconcours in Mechelen.. Want wat is er fout aan "gezond chauvinisme"..?
http://www.audiequestrianmasters.com