09-11-2008

Jody Bosteels en Nina Droeshout winnen de Grote Prijs CSI* Luik.

Naast de 4-sterrenconcours in Luik, waren er ook internationale rubrieken voor de jongere ruiters. Vandaag werd de Grote Prijs van de CSI* verreden, en daar werd Jody Bosteels met Nina Droeshout de beste.
Nina Droeshout komt net als Qarco de Kerambars, die vorige week met Rik Hemeryck de Grote Prijs CSI** Strazeele won, uit de moederlijn van Vertigo Saint-Benoît.

Voor de driejarige Vertigo zal het nog enkele jaren duren, vooraleer hij dit niveau zal springen.
In Luik hebben we de hengst Va-Vite al wel bij. Een prima mogelijkheid om ervaring op te doen, in zo'n mooie rijhal. Op zondag kreeg hij 1 fout op hindernis 2, maar Patrik voelde dat het goed was.
Opium de Salbris deed ook mee bij de jonge hengsten. We hebben de hengst Opium verkocht in de maand augustus naar Paul Inghels van stoeterij het Waaihof.
Vanmorgen ging het niet zo vlot voor Opium in de proef. Maar voor eigenaar Paul Inghels ging het nog veel minder vlot om in Luik te geraken.
Hij belde vanmorgen naar Koen Vereecke om te vragen hoe hij naar Luik moest rijden. Hij ging het adres intypen in de GPS. Voor wie nog zou willen komen; dit is "Avenue Maurice Denis".
Terwijl Paul Inghels dit aan het intypen was, klopte er iemand op zijn raam.. Politie. Hij stond namelijk op de pechtstrook van de autostrade, en ze wilden even komen checken wat er aan de hand was.
Paul was nog niet 100% top fris, omdat hij pas om 5uur 's nachts was thuis gekomen van een benefiet-avond.
Om 9 uur 's morgens mocht hij van de politie nog eens blazen, en dat was niet helemaal OK...
De politie, zijn vriend, heeft hem afgezet in het hotel in Luik, en ze zijn gratis op zijn auto en op zijn rijbewijs aan het passen.. Zijn rijbewijs zou hij 2 weken kwijt zijn.. Met een taxi en heel wat vertraging is Paul Inghels toch op jumping Luik geraakt.

Voor wie de dag ook minder aangenaam begonnen is, dat is voor Gilbert De Roock. Bij hem is er een springzadel gestolen. Toch bijzonder vervelend dat sommige mensen geen respect hebben voor het materiaal van een ander.
http://www.jumpingdeliege.be