01-12-2008

M-indoor voor de pony's

Met de pony's naar de M-indoor.

Dit is een selectiewedstrijd voor de ponyruitertjes van de provincie Antwerpen. Alleen de hoogste reeks van elke maat mag starten.Onze secretaresse Anja vroeg de 4 ruiters van Kontich om lrvKontich op de lrv-kaart te zetten en dat gingen ze zeker proberen.
Onze Jorgen rijdt met Obelix in B-licht. In de voormiddag is het een wedstrijd stijlrijden. Onze Jorgen reed een mooie foutloze rit welke goed was voor een vierde plaats. In de namiddag mocht hij voor de wedstrijd met barrage aantreden.Obelix voelde vlijmscherp aan en Jorgen ging het erop wagen.Hij vloog de piste door maar in de tweede wending ging het mis. Obelix had geen vat meer op de bodem en ze gingen beide onderuit. Ongedeerd maar zwaar teleurgesteld.

Jeroen is met Bolero pas overgegaan naar de hoogste reeks bij de D-pony's.(D-midden).Jeroen is 11 en Bolero 5 jaar. Toch wel een bijzonder jonge combinatie op dit niveau. Ik was er niet helemaal gerust in en daarom liet papa Erik zijn paarden maar eens op stal en ging met ons mee om de jongens wat te helpen.Onze Jeroen zelf maakte zich helemaal niet druk en reed een ontspannende rit. Hij was nog net in de prijzen met een dertiende plaats voor de stijl. Voor de namiddagproef hadden ze alles goed op maat gezet. Onze commandant Kris vond het een echte selectieproef. Hier gingen alleen de goeie maar doorkomen.En ja,onze Jeroen was bij de goeie en mocht barrage rijden.Hier koos hij voor veilig. Hij nam geen risico's en werd 8ste. Jorien Lievens(Kontich) ging het niet aan de andere cadeau geven en reed een snelle barrage.Alleen Alexander Matthijsen was haar te snel af.Jorien werd 2e en 4e. De derde plaats was voor Domien de Swert met Dino. Ook Kaat Van Den Bergh van Kontich reed een mooie barrage en werd 9e.

Ik denk dat ze nu wel weten dat ze rekening moeten houden met LRV Kontich want ook in de voormiddag was de 1e,de 2e en de 5e plaats in D-midden voor Kontich met Jorien Lievens.

Toch ook nog een dikke pluim voor een ander neefje van ons Kris en Patrik namelijk Pieter Spits. Hij won de namiddag wedstrijd C-midden met Wolf en dat vind ik toch zeer knap.

Wendy Ceulemans