22-12-2008

Edwina Alexander wint wereldbeker in Londen.

Hetzelfde scenario in Londen als in Marseille.
De tijd erg kort gezet, waardoor er heel wat combinaties tijdfouten aangerekend kregen.
Slechts 2 combinaties in de barrage in de Wereldbeker in Londen, 3 combinaties in Marseille.
In Londen toonde Edwina Alexander zich de koelste, door foutloos te blijven, met een weliswaar langere tijd dan die van John Withaker, die een fout kreeg op de laatste hindernis. Over een triller gesproken.
De barrage in Marseille was minder spannend, want daar was Jerome Hurel de enige foutloze, waar zijn 2 concurrenten 8 punten of meer moesten incasseren.
Patrik was bijzonder tevreden over de prestatie van Sherlock K, die 2 lichte fouten kreeg in de Grote Prijs, en op zaterdag zich wist te klasseren op een 12e plaats met 1 fout in de 1.50m proef.

Beste Belgen in de GP van Marseille waren François Mathy Jr met Theodoor op een 10e plaats, en Jérome Guéry met Waldo op een 11e plaats.
Vigo d'Arsouille maakte dan weer in Londen duidelijk waarom hij het paard van het jaar is. Met 5 strafpunten in de wereldbekerproef rondkomen, en zich daardoor op een 15e plaats kunnen nestelen, dan moeten we zeggen, pech van die fout, maar knap werk van Philippe Lejeune!

Nu gaan we in één rechte lijn naar jumping Mechelen, waar de paarden die zullen deelnemen met Patrik in goede vorm zijn. Withney is terug piccobello, wat een geluk.

Toen we de planning aan het opmaken voor volgend jaar toe, kwam de naam Hunter ter sprake.
We hadden sinds vorig jaar de Heartbreaker-zoon Hunter voor de helft verkocht aan de Portugese ruiter Luis Sabino. Er waren afspraken gemaakt, en er was een mogelijkheid dat hij terug naar onze stal zou komen. Hunter en Ultra Boy hebben dezelfde leeftijd, en waren vroeger steeds aan elkaar gewaagd. Met het vertrek van Ultra Boy, hadden we Hunter zeker terug kunnen gebruiken.
We hadden dit vorige week aan Luis Sabino laten weten, maar ondertussen had er al een Spaanse klant een optie op genomen..
En die optie is uiteindelijk een verkoop geworden. We hebben onze laatste 50% in Hunter ook verkocht, op de dag van de verkoop van Ultra Boy. Als dat geen toeval of pech is..
We laten het voorlopig even niet meer aan ons hart komen, en gaan verder roeien met de riemen die we hebben.. Kijken welke jonge talenten we zelf nog hebben in de stallen, en daar ons werk van maken.
En misschien komen we wel heel toevallig nieuwe riemen tegen?
http://eventcontent.hippoonline.de/364/364zeitplanENG.htm?style=olympia