21-01-2009

Bedankt, Wim Vinckx.

Vandaag hebben we, na het plaatsen van het vorige nieuwsbericht, toch wat telefoontjes mogen ontvangen..
We zoeken een ruiter bij.. Wie vertrekt er dan?
Deze maand komt er een einde aan de samenwerking met Wim Vinckx.
Er zijn het laatste jaar door ons misschien enkele beslissingen genomen, die niet echt in dank aanvaard zijn..
Soms moet je moeilijke beslissingen durven nemen, ook al is het niet leuk.

Eén van deze beslissingen was zeker het feit dat Va-Vite voortaan gereden wordt door Patrik.
We mogen dan ook niet vergeten dat hij samen met Wim de finale haalde op het Wereldkampioenschap bij de 5-jarige paarden in Lanaken. Hij was de enige Belgische ruiter in die finale.

Een andere beslissing is ook het feit dat Catalano ook naar de stallen van Patrik verhuisde, en ook al gereden geweest is door Olivier Van Roosbroeck.
Dan moeten we ook meteen zeggen dat het samen met Wim was dat hij de eindwinnaar werd van de hengstencompetitie tijdens winter 2007-2008. Dat was toch niet evident, in zo'n sterke jaargang.

De druppel is misschien geweest dat ook Belvedère voortaan gereden wordt door Patrik. Wim heeft samen met Belvedère heel wat successen behaald. Dan moet ik al verwijzen naar de referenties bij zijn fiche..

Maar.. We weten ondertussen hoe moeilijk het is om als ruiter op niveau mee te draaien. Hiervoor heb je paarden nodig, echte wedstrijdpaarden.
We zijn nog steeds een jonge stal met weinig jaren van dienst op het hogere niveau. We zijn afhankelijk van selecties. Om ons in wedstrijden in te kopen, dat zou voor ons op termijn een financiële strop zijn.
1 ruiter op niveau houden is mogelijk, een 2e zou onhaalbaar zijn..
Een 2e ruiter is onmisbaar op elke goede stal.
Bedankt, Wim, voor al die jaren. Hopelijk kan je later toch met een goed gevoel terug kijken naar de periode bij ons op stal.
Laat ons hopen dat het een springplank mag zijn voor je verdere carrière.

Wij moeten onze stal zo goed mogelijk leiden. Daarom gaan we nu ook op zoek naar iemand die graag en goed werkt met jonge paarden. Hopelijk zitten er ook nog enkele "Withney's" tussen, die dan ook met de nodige zorg moeten behandeld worden..