04-02-2009

Groentenjumping 2009; persoonlijk bericht van Patrik en Kristel.

Het niet doorgaan van de Groentenjumping dit jaar, het geeft een vreemd gevoel.
We hebben het 5 jaar gedaan, altijd met evenveel inzet, altijd met een even enthousiast team.
Maar deze keer vlotte het niet zoals we wilden. Er was altijd een zekere routine in hetgeen we deden aan de voorbereiding.
Binnen het bestuur kende iedereen perfect zijn taak, en die nam hij of zij ook op zich.
Zo werd de "Groentenjumping" op de kalender geplaatst bij de KBRSF, en bij de VOR.
Maar, daar was er een eerste tegenvaller.
Vorig jaar hadden we met Pasen een inrichting gedaan voor de jeugd, met wedstrijden van "de Gouden Laars".
De verantwoordelijken en de ruiters van deze jeugdwedstrijden waren bijzonder tevreden geweest.
Maar toch hebben ze in 2009 tijdens het paasweekend een internationale jumping voor de juniors op de kalender geplaatst.
De betere Belgische jeugdruiters zouden dus aantreden in Moorsele, en niet in St-Katelijne-Waver.
Voor de ruiters met een nationale licentie waren er de wedstrijden voor jonge paarden in Pottes, en de internationale jumping van Lummen.
We weten dat jumping Lummen heel wat ruiters aantrekt, en dat ook de bondscoachen daar paraat zijn om te selecteren voor het buitenseizoen.
We weten op voorhand dan niet dat er voldoende inschrijvingen gaan zijn voor de nationale wedstrijden.

Verder is er nog een probleem, en voor ons misschien het grootste.
Er zijn veel sponsors en medewerkers die zelf paarden hebben, en die graag tijdens de Groentenjumping aan de start komen.
Veel van deze ruiters zijn LRV-ruiters zonder nationale licentie. Speciaal om deel te nemen aan onze concours zouden ze een extra licentie moeten nemen, hun paarden moeten laten immatriculeren, terwijl we het graag voor hen zo simpel mogelijk houden.
Vanaf 1 april tot 31 oktober geldt voor de VLP het seizoen, waarbij je als competitieve club (aangesloten bij VLP) uitsluitend officiële wedstrijden mag inrichten.
We konden wel één showproef per dag organiseren, waar maximaal 30 combinaties mochten aantreden.
We zitten sowieso met ponyruiters, bekwame ruiters en amateur-ruiters waar we bepaalde verplichtingen aan hebben.
Moeten we dan 1 dag 1 pony-proef inrichten? En welke hoogte dan? Want bvb voor onze zoon Marnick is 50 cm al hoog, terwijl Jeroen al wel zijn zinnen zet op een parcours van 1.10m.
Het was voor ons zo frustrerend, dat we maar niet aan een programma geraakten, waar we ons met zijn allen konden achterzetten, dat we de hele Groentenjumping hebben afgeblazen.
En dat doet toch pijn. We gaan dit jaar voor 't eerst in 6 jaar wel terug weten wat "Pasen" is, maar we gaan vooral ook tijdens dat weekend alle energie gebruiken om te zien of er een oplossing kan komen. Even tijd nemen om te bekijken wat "Groentenjumping" was en hoe het zou moeten zijn.
We gaan ons de komende maanden aan tafel zetten met alle betrokkenen, om uit deze impasse te geraken.
Voor dit jaar werd de tijd te kort. We moesten onze sponsors kunnen aanschrijven met het volledige programma, zodat ze ook wisten wat ze mochten en konden verwachten.
In bijlage vind je al wel de affiche, zoals we ze graag hadden gemaakt. Er was wel een wil, maar dat was in dit geval niet voldoende.
We willen ons excuseren tegenover de ruiters die we hierbij teleurstellen; maar we mogen geen "halve" organisatie doen.
Het moet gewoon "Groentenjumping"-waardig zijn.
We willen zeker geen vinger aanwijzen om een schuldige te zoeken omdat de Groentenjumping dit jaar niet is, maar momenteel zijn er bepaalde reglementen die het ons onmogelijk lijken te maken. Voor ons is het succes van onze jumping altijd geweest dat we voor iedereen iets hebben kunnen bieden, aan betaalbare prijzen. Wanneer we dat niet meer kunnen, raken ze aan het hart van de jumping.

We gaan alle sponsors en medewerkers nog een persoonlijke brief opsturen, waarin we alles op een rijtje zetten.

Source: gj