28-02-2009

Het staat hoog in Duitsland.. Withney voelt haar er alsmaar beter..

Het is sowieso een hele ervaring in Bremen. Voor Belvedère kwam zo'n parcours te vroeg. Een 1.45m proef in Duitsland, dat is al héél wat, zo bleek.
Met Withney is de eerste dag steeds een kennismakings-dag met de omgeving. De andere paarden hadden op donderdag de kans gekregen om kennis te maken met de piste. Withney mocht direct aantreden in het Championat van Bremen, en ze kreeg daar in 2 fouten.
Op zaterdagnamiddag stond er een ploegenwedstrijd op het programma, over 2 ronden. Er stond heel wat te springen.
Deze wedstrijd telde eveneens als selectie voor de finale op zondag 1 maart. De 30 beste deelnemers mogen door, maar nemen wel hun strafpunten mee van zaterdag. Op zondag wordt er een prijzenpot verdeeld van 160.000 euro..
Dat wil dus al wat zeggen.
De Duitsers lieten niets aan het toeval over, en hebben de beste kaarten voor deze finale. Ze wisten het teamspringen te winnen, met een 2e team waren ze eveneens 3e.
Onze Belgische ruiters kregen hier en daar wel een fout. Zo ook voor Patrik met Withney. In de eerste omloop kregen ze 2 fouten, de 2e omloop verliep wel heel goed, maar toch nog 1 pechfout. Spijtig dat we voor de teamgenoten geen dubbel nul hebben kunnen realiseren. Aan de spirit zal het zeker niet gelegen hebben. Indoor mist Withney nog steeds haar kilometers. Hopelijk is ze er morgen nog bij voor de finale met 30. Een hoge eindstand kunnen we vergeten met die 12 punten, maar het is toch weeral een kans om ervaring op te doen op dit niveau - indoor.

En over ervaring gesproken, op zaterdagavond was Belvedère weeral aan de beurt in de speedproef. Hij kan bijzonder snel, maar hij kreeg 8 strafseconden, goed voor in het midden van het peleton. In dezelfde proef startte Gerco Schröder een fokprodukt van onze buurman en goede kameraad Frans Van Linden. Eurocommerce Baltimore heeft heel veel kwaliteit in huis, maar zal ook nog de nodige kilometers moeten doen. Belvedère en Baltimore worden dit jaar pas 8 jaar.
http://www.sporthaus-online.com/index.php?mod=mod_euroclassics09#1120