27-06-2016

9e internationale overwinning voor Dolce Vita op CSI*** Bonheiden! Verdi 13e in GP!

Goed weer is de helft van het succes van een buitenconcours.   Op de CSI*** Bonheiden hadden ze het voorbije weekend toch wel te kampen met heel veel regenbuien, maar desalniettemin was er mooie sport te zien.
 
De resultaten van onze paarden mochten er ook zijn, want zo was Dolce Vita op donderdag goed voor de 2e plaats in de 1.40m proef.  Ze moesten  dan de Australische ruiter James Peterson Robinson laten voorgaan.      
Op zondag ging het opnieuw bijzonder snel in de 1.35m proef, goed voor de overwinning!  Even nagekeken, en het zou toch ondertussen haar 9e internationale overwinning zijn.  


De Grote prijs Bonheiden was één die kon tellen, en  de driesterren waardig, best selectief en toch wel hoog.  Voor onze 10-jarige ruin Verdi vd Withoeve staat niet gauw een hindernis te hoog, en hij had er eigenlijk geen moeite mee.    Jammer van die ene fout, waardoor hij niet in de barrage was, maar uiteindelijk toch nog geklasseerd op een 13e plaats.
Bijzonder blij ook met de mooie overwinning van Niels Bruynseels met Gancia de Muze.  Hij wist  de Australiër James Paterson Robinson achter zich te houden, en de winst in België te houden. Onze zoon Marnick Spits heeft de kans gekregen om een jaar bij Niels Bruynseels op stal te mogen ervaring opdoen, en hij zal hopelijk met die ervaring vanaf volgende week ons team mee komen versterken.  


De volgende weken valt er heel wat te beleven in België op hippisch vlak.  Uiteraard wordt het uitkijken naar Knokke Hippique, dat volgend weekend de CSI**** ruiters ontvangt.

Zelf trekken we naar de Euroregio in Opglabbeek.  Thibeau komt er aan de start met Freestyle, Cleostrade, Hippios en Feiko.   Patrik neemt de 7-jarige Juragold Bormes mee,  een paard waar we veel van verwachten op sportief vlak.  Ook Catherine en Lauranne krijgen de kans om zelf zo'n 3 daagse te kunnen rijden, en kozen om hun pony Hightrick en Fair Faith mee te nemen.   Het wordt alvast een prima ervaring. 
 
Het weekend van 7 tot 10 juli hebben we verder de Beker van België pony's waar Thibeau zeker van start gaat met Kadans van de Groenheuvel.  Hij was ook het voorbije weekend in super vorm tijdens de manche van de Gouden Laars in Loenhout, met een 3e plaats in de hoogste 1.20m proef. 

Onze neef Jeroen De Winter rijdt dit jaar de Beker van België seniors met Va-Vite.  Daarvoor trekt hij van 1 tot 3 juli naar Hulsterlo.