27-07-2016

Altesse du Manoir wint kwalificatie 6-jarigen Gesves! 100% van onze 6-jarigen gaan door!

De kalender van de nationale cyclus voor de jonge paarden, viel voor ons niet zo gunstig.  Daarom was er nog maar 1 kans om ons te kwalificeren voor het BK van de jonge paarden in Gesves, dat zal plaats vinden van 9 tot 15 augustus.

Gisteren waren er de kwalificaties van de 4-jarigen, gisteren en vandaag verder nog de 5- en 6-jarigen paarden.
En of we die kans genomen hebben!  Onze zoon Marnick Spits zou graag de ervaring hebben om in Gesves te rijden met de 4-jarigen, maar hij wist dat de kwalificatie gemakkelijker zou zijn, als de papa Patrik Spits hem toch zou willen helpen.    Hij had zelf de paarden getraind, maar verkoos als groom mee te gaan.   
Bij de 4-jarigen kwam het er op aan om foutloos te rijden binnen de tijd.  Onze pony Tolum DH (uit 2 EK-pony's, gefokt door de familie Erica Swarz)  was daar als eerste in geslaagd!   Achteraf zouden Apollo (Arco III) en Hercules DH (Eldorado vd Zeshoek) dit achterna doen.   Daar haalden we een mooie 3 op 5 die geselecteerd waren.

Alle resultaten via deze link.   En overal komen we er wel in voor!  Bij de 5-jarigen was het onze neef Jeroen De Winter  met onze Casall-dochter Classic Touch DH.   Jeroen deed het foutloos en snel!  Uiteindelijk goed voor een top 40 plaats  en kwalificatie!  De BWP goedgekeurde dekhengst Leandro VG, kreeg net een iets langere tijd met onze Jeroen, en net op de 45e plaats, wel jammer dat we hem niet meer aan het werk zien.


Bij de 6-jarigen was Jeroen al voorgekwalificeerd met Karmelita van den Dries, halfzus van Equita van het Zorgvliet (Daniel Deusser).  Maar vandaag was Jeroen ook succesvol met Krezip (Va-Vite x  Dolce Vita) en Kaya van het Netehof. 

Patrik had maar liefst 4 paarden bij vandaag, en wist ze ook alle 4  te plaatsen voor de week van Gesves ! 
Als we die vorm binnen enkele weken kunnen aanhouden, wordt het een boeiend Belgisch Kampioenschap.

Vandaag zien we Altesse DH (v. Iowa)  helemaal op kop, Veracruz DH Z (Vertigo x Cento Lano) op een 4e plaats,  Veerle de Vauxelles (Va-Vite x Toulon) op 6,  en Karuso (Va-Vite x Grannus) met één fout er nog net bij op de 39e plaats. 

Heel tevreden met de selecties, en morgen weeral tijd maken voor een volgende super wedstrijd.  Het wordt vast de moeite waard om dit weekend af te zakken naar het Azelhof in Lier, voor de CSI***.    Startlijsten en resultaten via deze link.